Sportfogadás

A hétvége rangadójából profitálnánk

  • Nacsa Tamás
megosztom

A norvég Tippeligaen 13. fordulójának szombati mérkőzései közül kétségkívül a legnagyobb összecsapás a Rosenborg -Strömsgodset találkozó lesz. Mindkét fél bombaformában van, kérdés, hogy melyik csapat folytatja tovább remek szereplését. A két gárda mindig gólgazdag mérkőzést játszik egymás ellen, így nem szeretnénk letérni a jól kitaposott ösvényről, legalább három gólra fogadunk a norvég rangadón.

Rosenborg gólöröm

Rosenborg-Strömsgodset
Hathárom-tipp: A mérkőzés góljai 2,5 felett
Iroda: Betfair @ 1.69
Iroda: Pinnacle @ 1.64
Tipperősség: 6/10
Eddig éri meg: 1.60

A szombati találkozót a Rosenborg a második, míg a Strömsgodset az első helyről várja. Az együttesek közt mindössze öt pont a különbség, vagyis tényleg igazi rangadóra van kilátás.

Remek formában várja a Strömsgodset elleni mérkőzést a Rosenborg, hiszen legutóbbi öt bajnokijából négyet megnyert, míg egyet döntetlenre adott, és a Norvég Kupában is menetel, hiszen szerdán a Trömsö legyőzésével már a negyeddöntőbe jutottak a fekete-fehérek.

[1375415] 2013-06-22 18:00:00 Rosenborg - Strømsgodsetx;

A trondheimiek, mint minden évben, idén is arra készülnek, hogy megnyerjék a bajnokságot. A kezdeti nehézségek után úgy látszik, kezd beérni Per Joar Hansen munkája, hiszen megállíthatatlanul törnek előre a fekete-fehérek. A legnagyobb erényük, hogy nagyon gyors támadóalakzattal rendelkeznek, így a szélső középpályások rendre az ellenfelek védői mögé tudnak kerülni és a középre tett labdákat a csatárok nagyon jó százalékban értékesítik. Éppen ezért igen sok találatot szereztek a trondheimiek, amiben Nicki Bille Nielsen és Tarik Elyounoussi viszi a prímet, akik még a társak kiszolgálásában is jeleskednek. A védelemről ugyanez már nem mondható el, mert igaz, hogy az elithez tartozik a csapat védekezése, mivel csak 12 gólt kapott, azonban ez meccsenként egy benyelt találatnak felel meg. Ez óriási visszaesés a tavalyi évhez képest, amikor az egész szezon alatt kaptak 26 gólt a fekete-fehérek. Persze, ameddig eggyel több gólt rúgnak, mint az ellenfél, addig nincs különösebb probléma.

Pazar formában van a Strömsgodset, hiszen legutóbbi négy bajnoki mérkőzését megnyerte a drammeni csapat. Igaz bő egy hónapja az alacsonyabb ligás Asker csapatával szemben elbúcsúztak a Norvég Kupától.

Aki nem követi figyelemmel a norvég bajnokságot, azt derült égből villámcsapásként éri, hogy a Strömsgodset áll az első helyen. Ennek a remek szereplésnek azonban már voltak előjelei, hiszen a drammeni klub 2011-ben megnyerte a Norvég Kupát, 2012-ben ezüstérmes lett a Tippeligaenben, és most 12 forduló elteltével vezeti a bajnokságot. A sikerekben Ronny Deila vezetőedzőnek óriási szerepe van, hiszen már 2008 óta dolgozhat a csapatnál, ami a mai modern labdarúgásban igen hosszú időnek számít. Bőven volt ideje átadnia filozófiáját a gárdának, ami nem más, mint a mindenáron való támadás és győzni akarás. Mondjuk ilyen támadósorral, mint, amilyen a drammenieknek van, nem csoda, hogy messze ők lőtték a legtöbb gólt az idei bajnokságban. Igaz, már a tavalyi szezonban is a Strömsgodset termelt legjobban a Tippeligaenben, hiszen meccsenkénti átlaguk bőven kettő lőtt gól felett volt. A csapat védekezésével jelenleg minden rendben, hiszen mindössze csak nyolc gólt kaptak a bajnokságban, amivel a legjobbak, de azt meg kell jegyezni, hogy, ha egy jobb csapattal találkoztak, mint például a Rosenborg, akkor biztos, hogy nem maradt érintetlen a drammeniek hálója.

A két csapat legutóbb novemberben találkozott a Strömsgodset otthonában, amikor is a hazaiak 2-1 arányban diadalmaskodtak. Az akkori mérkőzésen a felek egy lagymatag első félidőt produkáltak, viszont a második játékrészre teljesen felborult a pálya. A vendégek szereztek vezetést a 64. percben, majd Kovács Péter vezérletével a Strömsgodset szűk 15 perc alatt megfordította, és megnyerte az összecsapást.

A hazaiaknál mindössze Tarik Elyounoussi játéka kérdéses, igaz a hétközi kupamérkőzésen már csereként beállt, így valószínűleg szombaton is játszik majd valamennyit. A vendégeknél kicsit veretesebb névsor, hiszen Lars Christopher Vilsvik, Jorgen Horn és Oyvind Stroflor játéka kérdéses, míg Muhamed Keita biztosan nem lép pályára.
Ennek fényében a várható kezdőcsapatok:
Rosenborg: Örlund – Gamboa, Reginiussen, Strandberg, Dorsin – Diskerud, Svensson, Jensen – Dockal, Nielsen, Mikkelsen.
Strömsgodset: Larsen – Mounir, Storbaek, Madsen, Hamoud – Johansen, Adjei-Boateng, Brenne – Kovács, Diomande, Wikheim.

Mindkét csapat a jól megszokott 4-3-3-as támadóalakzatban lép pályára, vagyis biztos, hogy a felek azért mennek ki a harctérre, hogy megnyerjék a rangadót. A mérkőzésre most különösen rá lehet húzni a „hatpontos” jelzőt, hiszen, ha a Rosenborg nyer, akkor nyílttá teszi a bajnokságot, míg ha a Strömsgodset, akkor már 13 forduló után igen jelentős előnyre tehetnek szert Kovács Péterék. Arról nem is beszélve, hogy bő egy hónap múlva mindkét csapat életében megkezdődik a kétfrontos harc, vagyis az Európa Ligában is bizonyítaniuk kell. Azt pedig nagyon jól tudjuk, hogy előbb-utóbb valamelyik csapatnak az egyik sorozatot fel kell adnia, hogy a másikra tudjon koncentrálni. Azonban most még a Tippeligaen küzdelmeire figyelhetnek a csapatok.

Mindent egybevetve úgy gondoljuk, hogy egy olyan mérkőzésre van kilátás, ahol felváltva foroghatnak veszélyben a kapuk, hiszen mindkét fél nyerni akar. Mivel gyakorlatilag a két legjobb támadóalakzat feszül egymásnak, míg a védelmek képesek a hibázásra, így véleményünk szerint minden esély meg van arra, hogy legalább három gól szülessen a szombati norvég rangadón.

 

megosztom