Konföderációs Kupa

Senkinek sem kell bizonyítanom - Torres

A világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott a papírformának megfelelően könnyedén nyert 10-0-ra a tahiti csapat ellen a brazíliai labdarúgó Konföderációs Kupa második fordulójában. Fernando Torres négyszer, David Villa pedig háromszor volt eredményes.

"Ez a csapat elképesztő, egy pillanatra sem lassítottak, nem hinném, hogy ezután kérdéses lenne, melyik válogatott adja majd a torna gólkirályát" - dicsértre a Furia Roját Eddy Etaeta, tahiti szövetségi kapitány.

Egyetértett az Uruguay ellen győztes gólt szerző, ezúttal padozó Roberto Soldado is. "Megnyugtató volt a társaimat látni így játszani, ismét bebizonyosodott, hogy senki sem nélkülözhetetlen ebben a csapatban. Ez adja Spanyolország erejét."

A mesterhármast szerző David Villa immár 56 góllal tartja a spanyol válogatottsági gólrekordot. A Barcelona támadója legutóbb a 2010-es világbajnokság csoportkörében triplázott. "Kicsit furcsák az ilyen mérkőzések, amikor a gyengébb ellenfél óriási lelkesedéssel futballozik."

Fernando Torres négy gólig jutott. "Nem becsültük le ezt a találkozót. Tudtuk, hogy itt a lehetőség arra, hogy megmutassunk, mire vagyunk képesek és nagyobb versenyt hozzunk létre. Bármilyen ellenfélnek nehéz tíz gólt rúgni, de tisztában vagyunk a képességeinkkel. Mindannyian a világ legjobb klubjaiban játszunk és nem vagyunk híján önbizalomnak. Nem tudom, hogy a mai teljesítményeim elég-lesz e ahhoz, hogy bekerüljek a kezdőcsapatba. Csak azt tudom, hogy nekem senkinek sem kell bizonyítanom semmit, több mint tíz éve viselem a válogatott mezt."

"Csodálom Tahitit, mostantól a szurkolójuk vagyok - tette hozzá a Chelsea támadója. - Elismerése méltó a szenvedélyük. Tisztában vannak a korlátaikkal, mégis élvezik a játékot, nagy rajongójuk lettem."

[1373456] 2013-06-20 21:00:00 Spanyolország - Tahitix;