Vívó Eb

Kovács Iván nem gondolta, hogy érmet nyernek tanítványai az első világversenyen

  • MTI

Amint arról korábban beszámoltunk, a női párbajtőr csapat bronzérmet szerzett a vívó Európa-bajnokságon. A főszereplők így értékelték a remek eredményt.

"Szerettük volna, ha mindannyian éremmel térünk haza a csapatból, miután ez nekem egyéniben már sikerült - idézte a magyar szövetség honlapja Szász Emesét. - 2007 óta nem nyert a fegyvernem csapatban érmet világversenyen, úgyhogy vártuk már ezt az eredményt. Rengeteget dolgoztunk érte."

"Öt év után tértem vissza a magyar válogatottba, és az újabb karrierem első világversenyén rögtön érmet nyertem, úgyhogy nagyon boldog vagyok - nyilatkozott Révész Julianna. - Remélem, hogy a budapesti világbajnokságon is ugyanezt a formát hozzuk, ott szintén szép sikert érünk el. Persze, ehhez szerencse is kell majd, de reméljük, nem pártol el tőlünk."

"Nem nagyon tudok még beszélni, madarat lehet velem fogatni" - mondta Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző. Hozzátette: a női párbajtőr az a szakág, amelyikben egyéniben és csapatban is sikerült érmet szerezni, ráadásul úgy, hogy rendkívül mélyről indult a csapat az év elején. "Le a kalappal a lányok előtt, egész évben elképesztő munkát végeztek és fegyelmezetten vívtak. De azt azért álmunkban sem gondoltuk, hogy az első esztendőnk első világversenyén rögtön érmet nyer a csapat."

A női párbajtőrözők bronza volt a magyar küldöttség negyedik érme a horvát fővárosban. Korábban a férfi párbajtőr-válogatott másodikként zárt, míg egyéniben Szász Emese, csapatban pedig a női tőrözők harmadikok lettek.