Extrém sport

Budapesten versenyeznek a világ legerősebb emberei

  • MTI
Címkék:

Szombaton rendezik meg a Giants Live Budapest elnevezésű világbajnoki kvalifikációs erősember-versenyt, amelyen tizen küzdenek majd a három továbbjutó helyért.

A viadalra a tavalyihoz hasonlóan a Ramada Resort Aquaworldben kerül sor, s ahogyan az esemény pénteki felvezető sajtótájékoztatóján elhangzott, ezúttal is ott lesz a mezőnyben Nagy Ákos, aki 2012-ben megnyerte a hazai rendezésű küzdelmet. Mellette a magyar színeket Hajnal Tamás képviseli.

A mezőny rendkívül erős, ugyanis a résztvevők közül hat már nem is egyszer szerepelt a csúcsot jelentő World Strongest Man viadalon. Indul Michael Burke, aki tavaly az Egyesült Államokban bizonyult a legerősebb embernek, a finnek legjobbja, Tomi Lotta, valamint a legerősebb brit, Eddie Hall is.

A versenyzőknek öt különböző számban kell majd bizonyítaniuk rátermettségüket, ezek mindegyikében hatalmas súlyokat mozgatnak majd meg a versenyzők.

Az idei budapesti verseny a három legerősebbnek nyújt alkalmat arra, hogy megszerezze az indulási jogot az augusztusi, a kínai Sanyában rendezendő a Világ legerősebb embere döntőre (World Strongest Man).

A verseny szombaton 14 órakor kezdődik a Ramada Resort Aquaworld Budapest parkolójában. Ennek megtekintése ingyenes, de az utána következő számokra már jegyet kell vásárolni, melynek ára az Aquaworld napi árlistája szerint alakul.