NB I

A bajnok a Diósgyőr ellen kezdi a szezont

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénteken tartotta az OTP Bank Liga 2013-2014-es bajnoki idényének hivatalos sorsolását.

Az OTP Bank Liga 2013-2014-es szezonja július 26-án, pénteken kezdődik. Ha a magyar labdarúgó-válogatott kijut a brazíliai világbajnokságra, már 2014. május 11-én vasárnap befejeződik. Ha az Egervári-csapat nem kvalifikálja magát a tornára, június elsején vasárnap zárul az idény. Az őszi évad 17 fordulót követően december 8-án fejeződik be.

A tavaszi rajt is a vébétől függ, magyar részvétel esetén a február 14-16-i hétvégén kezdődik, ellenkezdő esetben a február 28.-március 2-i hétvégén lesz az első tavaszi forduló.

Az első körben a bajnok Győri ETO a DVTK-t fogadja, az elmúlt szezonban ezüstérmes Videoton a Szombathelyi Haladást látja vendégül, míg a harmadik Budapest Honvéd a Kecskemét otthonában lép pályára. A kupagyőztes Debrecen a Kaposvárt fogadja, az Újpest a Paksot látja vendégül, a Ferencváros pedig Pécsre utazik.

A két újonc gárda közül a Puskás Akadémia együttese a bennmaradást kiharcoló Pápa otthonában kezdi NB I-es szereplését, míg a Mezőkövesd az MTK vendége lesz.

Az MLSZ később teszi közzé az összes forduló párosítását.

Az 1. forduló programja:
Pécs-Ferencváros
Videoton-Haladás
Debrecen-Kaposvár
Győr-Diósgyőr
Kecskemét-Honvéd
MTK-Mezőkövesd
Pápa-Puskás Akadémia
Újpest-Paks