NB I

Edzőmérkőzések, próbajátékosok - a Kaposvár is elkezdte a felkészülést

A bő három hetes pihenő után újra munkába álltak a Kaposvári Rákóczi labdarúgói - adta hírül a klub hivatalos honlapja. A kaposváriakra négy hetes felkészülési időszak vár a nagy melegben, Prukner László vezetőedző pedig bízik abban, hogy sikerül frissíteni és erősíteni a kereten. A somogyiak szlovák kapusa, Lubos Hajdúch sorsa még nem dőlt el, de valószínű, hogy távozik Kaposvárról.

A Kaposvár is elkezdte - Fotó: rakoczifc.hu

A Rákóczi vezetői és játékosai csütörtök reggel már újra az öltözőben találkoztak egymással. Prukner László vezetőedző szerint három hét pihenő elegendő arra, hogy egy sportoló fizikálisan és fejben is kipihenje magát, és felfrissülve, motiváltan térjen vissza. A zöld-fehérekre nehéz négy hét vár: a stadion és az edzőpálya felújítása miatt szinte folyamatosan utaznak majd.

"Az elmúlt évekkel ellentétben most a felkészülés elején játsszuk a felkészülési mérkőzések nagy részét" - mondta Prukner László vezetőedző a rakoczifc.hu-nak. "Nagy valószínűséggel játszunk öt-hat nemzetközi meccset olyan csapatok ellen, amelyek a nemzetközi porondon is szerepelnek majd. Lesz orosz és izraeli első osztályú, az Európa-liga küzdelmeire készülő ellenfelünk, és olyanok ellen is pályára lépünk,a kikkel már többször futballoztunk, így például a Zseljezsnicsar és a Zadar ellen. Sokkal több próbajátékost várunk, mint a télen. Megpróbálunk egy-két labdarúgóval frissíteni, illetve olyanokkal, akik erősítést jelentenek. Én személy szerint szeretnék előrelépni az elmúlt bajnoksághoz képest. Remélem, így gondolja a város, az egyesület és a játékosok is. Akkor szebb lesz a jövő, bár az idén is voltak pozitívumok, amire lehet támaszkodni."

A remek évet záró kapus, Lubos Hajdúch iránt erősen érdeklődik a felcsúti Puskás Akadémia, de megállapodás még nem született a két klub között. A csapatra ezen a héten orvosi vizsgálatok és fizikai felmérések várnak, a jövő héttől pedig már a labda is előkerül.