NB II

A Vasas cáfol, nincs új befektető-jelölt

Vasas Futball Club közleményben cáfolta az nb1.hu azon értesülését, hogy új befektető-jelöltet keresnek, és az érdeklődő a múlt héten már egyeztetett Markovits Lászlóval, a Vasas SC elnökével. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük az NB II Keleti csoportjának második helyén végzett együttes álláspontját.

A Vasas Futball Club az nb1.hu internetes portálon megjelent legutóbbi Vasas FC-hez érkező befektetővel kapcsolatos hírre reagálva a következő sajtóközleményt jelenteti meg:

A Vasas FC visszautasítja azokat a híreszteléseket, amelyek azt sugallják, és abban a színben tüntetik fel a Vasas Futball Club vezetését vagy tulajdonosát, hogy a Vasas nevéhez és hagyományaihoz méltatlan és elfogadhatatlan módon irányítanák az angyalföldi klubot.

A Vasas FC nem tárgyalt befektetővel és nem bízott meg senkit, hogy keressen befektetőt vagy fogadjon ajánlatot befektetőtől, ezáltal mindennemű ezzel kapcsolatban megjelent hír nem felel meg a valóságnak.

Egyúttal sajnálatát fejezi ki a klub, hogy Magyarország egyik vezető labdarúgó hírportálján rendre a Vasas Futball Clubot lejárató cikkek látnak napvilágot.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy a cikk írója a valótlan tájékoztatáshoz felhasználta Markovits László, a Futball Clubban 1%-os tulajdonrésszel bíró Vasas SC Elnökének nevét. A hírportál a cikk forrását nem közölte.

A cikk vitathatatlanul kárt okoz a Vasas Futball Clubnak, ezért határozottan kérjük az nb1.hu főszerkesztőjét, hogy csak abban az esetben írjanak cikket a Vasas FC-ről, amennyiben a hír megbízható forrásból származik. Ehhez a Vasas FC erre felhatalmazott vezetői készséggel nyújtanak segítséget, kérés esetén.

A klub tulajdonosa egyúttal tájékoztatja a magyar labdarúgást - különösen a Vasas FC-t - szeretők és féltők, remélhetőleg egyre népesebb táborát, hogy az angyalföldi klub gazdasági rendbe tétele és a 2013/2014 bajnoki idényre vonatkozó klublicenc megszerzése megtörtént, így teljes erővel egy sikerre éhes új csapat építését, valamint a piros-kék klub NB I-es tagságának kivívását tekinti következő céljának, melynek megvalósításáért minden szükséges erőfeszítést megtesz.