Átigazolás

Új játékosok vétele nélkül költöttek pénzt az olasz gigászok

  • Szabó András

Meglepő eredményeket tud felmutatni a jellegzetesen olasz találmány, a játékosok egyidejűleg két klub által történő birtoklása. Szerdán ugyanis a Juventus és az Internazionale is úgy adott ki mintegy húszmillió eurót, hogy egyikük sem hozott a klubhoz új játékost, mindössze Kwadwo Asamoah-t és Samir Handanovicot véglegesítették.

A ghánai balhátvéd tavaly nyáron került a bajnokhoz, s az Afrikai Nemzetek Kupáját kivéve meccset is alig mulasztott, abszolút alapember lett. A legutóbbi két scudetto győztese ezért habozás nélkül megvásárolta az Udinesénél maradt 50 százalékot is kilenc millió euróért.

Hasonlóan cselekedhettek volna Agnelliék a szintén a friuli csapattól Torinóba kerülő Mauricio Islával, de a chilei messze nem teljesített ennyire jól térdsérülése és Lichtsteiner remeklése miatt. Islát ezért nem vették meg végleg az Zebrák, de a következő szezont is Piemontban fogja tölteni - hacsak meg nem veszi az érte érdeklődő Internazionale.

Az az Inter, amely 11 millió eurót költött a szintén tavaly nyáron az Udinesétől igazolt Samir Handanovicra. A szlovén kapus elsősorban félelmetes reflexeiről ismert, és a milánóiaknál sem okozott csalódást - többek között a Milan elleni derbit is ő mentette meg a kék-feketéknek, s nem túlzunk, ha azt mondjuk: nélküle a tabella alsó felében végzett volna szégyenszemre Andrea Stramaccioni együttese.

A tizenegyesölő egy éve szintén csak részben igazolt Lombardiába, Massimo Moratti azonban eszméletlen nagy helyzetet hagyott volna ki, ha nem adja oda Handanovicért a pénz mellett Marco Davide Faraoni tulajdonjogát is. A szlovén ugyanis nem csak remek kapus, de remek üzleti lehetőség is: a hírek szerint a Barcelona is érdeklődik iránta.