Olimpia 2020

Tokió pályázatát dicsérik a MOB vezetői

  • MTI
megosztom

Japán kormányzati sportvezetők és politikusok a Magyar Olimpiai Bizottsággal tárgyaltak kedden, elsősorban a 2020-as tokiói olimpia pályázat támogatásáért folytatott kampány részeként.

A MOB tájékoztatása szerint az ázsiai országot Jamamoto Tadamicsi, Japán magyarországi nagykövete, Kavamura Takeo, a japán Országgyűlés alelnöke, Jamavaki Josio, a japán sportért, oktatásért, kultúráért és tudományért felelős minisztérium vezető tisztségviselője, valamint Hirosi Hasze egykori birkózó olimpikon képviselte.

Szabó Bence, a MOB főtitkára a megbeszéléssel kapcsolatban elmondta, hogy a japánok annak ellenére is fontosnak tartották a tárgyalást, hogy tudják, nem a MOB-on múlik a 2020-as játékok sorsa, mivel Magyarországról csak Schmitt Pál korábbi elnök szavazhat majd szeptemberben.

"A találkozó arra is jó alkalom volt, hogy a MOB vezetése folytassa a birkózás olimpiai műsoron maradásáért indított kampányát" - jegyezte meg Szabó Bence, aki mellett Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató és Kamuti Jenő, a Magyar és Nemzetközi Fair-Play Bizottság első embere képviselte a MOB-ot.

A MOB képviselői a múlt héten Lausanne-ban megtekinthették Tokió, Isztambul és Madrid pályazatát is, s ennek alapján Szabó Bence elismerően beszélt a japánok munkájáról és terveiről.

"A tokiói pályázat rendkívül erős, technikailag kifogástalan. Az első olyan olimpiai pályázat, melynek sikerült megvalósítania, hogy egy 8 kilométer átmérőjű körön belül legyen az összes létesítmény" - mondta a főtitkár, hozzátéve, hogy gazdaságilag is komoly erő van a japánok mögött, ugyanis a tervek megvalósításához 4,5 milliárd dollár áll a rendelkezésükre.

megosztom