KHL

Két NHL-essel erősített az Ak Bars Kazan

  • MD

A KHL-ben szereplő Ak Bars Kazan két NHL-es játékossal, Chris Bourque-kel a Bostonból, illetve Tomas Vincourral a Coloradóból állapodott meg kedden.

Két orosz játékosról is lecsúszott a KHL: előbb Pavel Dacjuk, majd Slava Vojnov hosszabbított NHL-es klubjával. Az Ak Bars Kazan azzal vett revánsot, hogy leszerződtette Chris Bourque-öt, valamint Tomas Vincourt, akik eddig a Bostonban, illetve a Coloradóban szolgáltak.

Bourque a legendás Ray Bourque fia, aki csupán 18 meccsen kapott szerepet az elmúlt idényben. A Capitals 2004-ben draftolta őt a második körben, de sosem tudta igazán megcsillogtatni képességeit. 2010-ben nyolc meccs erejéig játszott már a KHL-ben.

Vincour eddig 88 NHL meccset játszott és 16 pontot jegyzett összesen. A cseh csatárt még 2009-ben draftolta a Dallas Stars, majd a lockout alatt Coloradóba cserélték.

Az Ak Bars Kazanban további három játékos van, akik már megjárták az NHL-t. Alex Svitov, Tim Stapleton és Shaun Heshka is rendelkeznek NHL-es tapasztalattal. A csapat egyébként a keleti főcsoportdöntőig menetelt tavaly, ahol hét meccsen bukott csak el a Traktor Cseljabinszkkal szemben.