Magyar jégkorong

Két magyar kapussal vág neki a szezonnak a Volán

Bálizs Bence újabb egy évre kötelezte el magát a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatához. Egyúttal az is eldőlt, hogy a korábbi tervekkel ellentétben egyelőre nem igazol külföldi hálóőrt a Volán, így Bálizs mellett Rajna Miklóssal vág neki a következő EBEL szezonnak.

"Jövőre szeretnék újra válogatott lenni és a szöuli vb-keretbe bekerülni. Ehhez az kell, hogy még többet védjek. Hasonló teljesítményt kell nyújtanom, mint az elmúlt szezonban, csak több meccsszámmal. A vezetőségtől megkaptuk a lehetőséget, innentől csak rajtunk múlik, hogy tudunk-e vele élni" - nyilatkozta a 23 éves Bálizs a SportKlub híradójának.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató az MTI-nek szerdán elmondta: bíznak a két magyar játékosban. "Nagy lesz a teher rajtuk, az biztos. Mindketten képesek nagyszerű teljesítményre, most viszont hosszú hónapokon át kell ezt produkálniuk. Nem igazolunk külföldi kapust" - tette hozzá.

Az előző szezonban a kanadai Adam Munro volt a rájátszásról lemaradó fehérváriak kezdőkapusa, ám vele nem hosszabbítottak szerződést. Bálizs és Rajna is eddig 24-szer szerepelt a magyar válogatottban. Előbbi a tavalyi divízió I-es vb-n elsőszámú kapus volt, ám az idei vb-ről hiányzott, utóbbin Szuper Levente és és a 22 esztendős Rajna védett.