NHL

A Szigetlakók a Királyoknál érdeklődnek kapus felől

  • MD

A New York Islanders a kapus poszt megerősítése érdekében felvette a kapcsolatot a Los Angeles Kingsszel, hogy megszerezzék Jonathan Bernier-t.

A New York Islandersnél papíron jelenleg nem panaszkodhatnak a kapus posztra: ott van Jevgenyij Nabokov, aki remek idényt tudhatott maga mögött, valamint a fiatal Kevin Poulin és Anders Nilsson is. Egyes pletykák szerint Tim Thomas a következő idényre visszatérne az NHL-be, úgyhogy vele is számolni kell.

Ennek ellenére a Szigetlakók mégsem érzik biztosnak ezt a posztot, és a napokban felvették a kapcsolatot a Los Angeles Kingsszel Jonathan Bernier miatt. Bernier korlátozott szabadügynök lesz a nyáron, és idei produkciója után nem lesz olcsó mulatság a megtartása. Bernier 14 meccsen 1.87-es kapott gólátlagot és 92.2%-os védési hatékonyságot produkált, mely számokat egy kezdő kapus is megirigyelhetne.

Jonathan Bernier LA-ben nem válhat kezdővé, de az Islandersnél könnyen kiharcolhatná az elsőszámú kapus posztot - Fotó: frozenroyalty.net

Bernier pechjére pont Jonathan Quick cserekapusa, és ahogy azt a playoff mutatta, a Kingsnél abszolút Quick a favorit. Bernier viszont kezdő szeretne lenni a ligában, és erre az Islandersnél jó esélye lenne.

A Kings a pletykák szerint fiatal mezőnyjátékosokat vár cserébe a kapusért, akikből az Islandersben bőven akad. A kérdés csupán az, hogy Bernier vajon folyamatos terhelés mellett is képes lenne-e ezekre a számokra, valamint az, hogy egy gyengébb védelemmel bíró Islandersnél is megállná-e a helyét.

Az Islanders mellett a Philadelphia Flyers is az érdeklődők között van.