Premier League

A Newcastle-t küldte a búsba kitűzőjével a Sunderland tulaja?

Kemény üzenetet küldött a nagy rivális Newcastle Unitednek a Sunderland tulaja egy rendezvényen viselt kitűzővel.

Az amerikai Ellis Short az FTM mozaikszót viselte jelvényén, ami valószínűleg a Sunderland-drukkerek által gyakran használt "F*ck the Mags", azaz "B***ódjanak meg a Szarkák" kifejezés rövidítése.

A klub szurkolói lapjának szerkesztője büszke volt a tulajdonosra: "Viccesen fejezte ki az egyesület iránti rajongását. A legtöbb csapatnak van ilyen kifejezése a riválisokra, a Newcastle-nek is. Nem kell ezt szó szerint venni, nem jelenti, hogy aki viseli, az háborúzni akar a Newcastle-lel. Szerintem menő, hogy Ellis Short magáénak érzi a Sunderland szurkolói kultúráját."

Hasonlóan könnyen vette a dolgot a Szarkák szurkolói lapjának vezetője is: "Hiba lenne a drukkereinktől kritizálni ezért a Sunderlandet. A mi klubunkat egy bohóc vezeti, aki sokkal rosszabb dolgokat is csinált már."

Sunderland és Newcastle városai mindössze tíz mérföldre találhatók egymástól a Wear, illetve a Tyne folyók partján, és a két klub 1883 óta 143 alkalommal mérkőzött meg a a Tyne-Wear derbin, amelyek rendszeresen szurkolói összecsapásokat hoznak. Nemrégiben egy esküdtszéket is feloszlattak egy bírósági tárgyaláson, mert az egyik esküdt úgy érezte, Newcastle-szurkolóként nem tudna objektíven dönteni a Sunderland-drukker vádlott sorsáról.