Vívó Eb

Remélem, holnap már tudok örülni az ezüstéremnek - Rédli András

  • MTI

Ezüstérmet nyert a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású férfi párbajtőrcsapat kedden a zágrábi vívó Európa-bajnokságon.

"Folytattuk csodálatos szériánkat, a pekingi olimpia óta valamennyi világversenyen dobogósok vagyunk. Ez nagyszerű" - nyilatkozta Boczkó Gábor a magyar szövetség honlapjának. Hozzátette: a döntőben talán nyerhettek volna, sajnálja, hogy a svájciak taktikája ezúttal jobban sikerült. "Remélem, holnap már tudok örülni ennek az ezüstéremnek" - mondta Rédli András. Hozzátette: nagyon bántja, hogy a világranglistát vezető Heinzer ellen nem sikerült az asszója, ezzel nehéz helyzetbe hozta a csapatot, és már nem sikerült fordítaniuk.

Udvarhelyi Gábor vezetőedző a csapat hosszú évek óta tartó nagy sorozatát emelte ki. "Egyrészt kicsit sajnálom az elvesztett döntőt. Ugyanakkor Peking óta ez a kilencedik világverseny, amelyen zsinórban dobogósok vagyunk." Hozzátette: ez párbajtőrben óriási eredmény, egyben igazolja, hogy jó munkát végeznek. A budapesti vébé nagyon fontos állomás lesz a csapat életében - jelentette ki. A magyar küldöttség így egy-egy ezüst- és bronzéremmel zárta az Eb harmadik napját, miután korábban a női tőrözők a harmadik helyet szerezték meg.