Férfi kézilabda

Megszűnt az egyik legsikeresebb szlovén klub

Ahogy azt várni lehetett, bejelentette megszűnését a Cimos Koper együttese, amely megoldhatatlan anyagi problémák miatt jelentett csődöt.

Idén a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapatáig jutó, 2011-ben szlovén bajnoki címet szerző Cimos Koper alakulatánál a tavasz folyamán jelentkeztek komoly anyagi problémák, és noha a szezont még be tudta fejezni a csapat, anyagi források hiányában a klub bejelentette megszűnését.

A klubmenedzsment ugyan tett egy próbát arra vonatkozóan, hogy megállapodásra jusson a bérüket hónapok óta váró játékosokkal, de a 75 százalékos fizetéscsökkentést végül nem fogadták el. Ugyan már a szezon közben is akadtak játékosok, akik szedték a sátorfájukat, és új csapatot kerestek maguknak, az igazi nagy népvándorlás csak ez után következhet. A Kopertől így számos válogatott játékos távozhat: Vladimir Oszmajics, Uros Rapotec vagy Jure Dobelsek iránt vélhetően nagy lesz a kereslet. 

A koperi klub megszűnésével újabb komoly érvágás érte a szlovén kézilabdát, hiszen a világbajnoki negyedik helyezett válogatott vasárnap a fehéroroszoktól elszenvedett vereséget követően lemaradt a dániai Európa-bajnokságról is.