Vívó Eb

Elődöntőben a férfi párbajtőrcsapat

  • MTI

Bejutott a legjobb négy közé a Boczkó Gábor, Rédli András, Imre Géza, Szényi Péter összeállítású párbajtőrcsapat a zágrábi vívó Európa-bajnokság harmadik napján.

A húsz válogatottat felvonultató mezőnyben a világranglistán harmadik, tavaly Eb-ezüstérmes magyarok az első fordulóban nem vívtak, majd a 16-os táblán 45-36-ra verték a svédeket.

A hazai szövetség beszámolója szerint a nyolcaddöntő úgy alakult, ahogy egy esélyes együttes nyitómeccse általában szokott: kicsit döcögősen indult, de végig kontroll alatt volt, és igazából nem férhetett kétség a sikerhez. Az együttesből Boczkó emelkedett ki.

A negyeddöntőben az észtek következtek, akiken szintén túljutott - mégpedig nyolctusnyi különbséggel - a magyar csapat. Ezúttal is mindenki összeszedetten vívott, a 2010-ben egyéni világbajnok Nikolai Novosjolovot az elején sikerült nullán tartani, a többieket pedig megverni, így hamar jelentős előnyt szerezni (20:11), majd azt végig fegyelmezetten megőrizni. Ezúttal Imre Géza volt a húzóember, de Boczkó és Rédli is jól tartotta ellenfeleit. A magyar csapat a döntőért az ukránokkal vív majd.

Eredmények:
A 16 között:
Magyarország-Svédország 45-36
A negyeddöntőben:
Svájc-Lengyelország 33-26
Franciaország-Csehország 45-33
Ukrajna-Olaszország 45-36
Magyarország-Észtország 45-37
Kedden még a női tőrcsapatok versenyét rendezik meg az Eb-n.