Műkorcsolya

Csak PR-fogás lenne a 2002-es olimpiai bajnok visszatérése?

  • VNA

Tizenegy évvel olimpiai győzelme után a visszatérést tervezgeti a franciák jégtáncosa, Marina Anissina.

Meglepő bejelentést tett egy orosz televíziós műsorban a hétvégén a franciák korábbi olimpiai bajnok jégtáncosa, Marina Anissina. Az orosz születésű műkorcsolyázó ugyanis elhatározta, hogy ismét versenyezni akar, méghozzá régi párjával, a 41 esztendős Gwendal Peizerat-val. A kiváló pár a 2002-es téli olimpián győzött, majd nem sokkal később bejelentette visszavonulását és azóta csak különböző show műsorokban lépett fel.

Anissina 2009-ben adott életet kisfiának, egy év múlva pedig lánya is megszületett. A most 37 esztendős versenyző az 1998-as naganói olimpián robbant be igazából a nemzetközi élmezőnybe, ahol bronzérmes volt. Ezt követően Peizerat-val közösen két vb-n (1998, 1999) is ezüstérmes volt egy orosz pár mögött. A Krilova - Ovszannyikov kettős sérülés miatti visszavonulása után az olasz Barbara Fusar-Poli és Maurizio Margaglio jégtáncos pár ellen küzdöttek évekig, akiket a 2000-es Eb-n és vb-n is sikerült legyőzniük. A következő évben aztán kikaptak ugyan az olaszoktól, de a 2001/02-es szezonban már újra ünnepelhettek és egyben ők lettek az első francia olimpiai bajnok jégtáncos pár.

A meglepő bejelentésről időközben már a sportágban jelenleg is aktív szakemberek is kifejtették véleményüket, meglehetősen szkeptikusan. "Sokkolt a hír. Őszintén szólva nem is nagyon tudok mit mondani rá. Szerintem ez a visszatérés nem reális" - mondta az orosz R-Sportnak az egyik legismertebb tréner, Nyikolaj Morozov. "Szerintem ez csak egy hülye PR-tréfa, amelyet nem túl okos emberek találtak ki. Mosolyt csal az arcomra a hír, mert senki sem gondolhatja komolyan, hogy Marina Anissina vissza tud térni. Mindenki tudja, hogy ez lehetetlen" - teszi hozzá a 2002-ben éppen a franciák mögött olimpiai ezüstérmet szerző Ilja Averbukh.