Vívó Eb

Aranyért lép pástra a férfi párbajtőrcsapat

  • MTI

A svédek és az észtek legyőzése után az ukránokon is túljutott a Boczkó Gábor, Rédli András, Imre Géza, Szényi Péter összeállítású párbajtőrcsapat, így utolsó mérkőzésén aranyéremért léphet pástra a zágrábi vívó Európa-bajnokságon.

A világranglistán harmadik, tavaly Eb-ezüstérmes magyarok nyolc tussal verték harmadik ellenfelüket, s a 17.30-ra kiírt fináléban a franciákat egyetlen találatnyi különbséggel legyőző, címvédő, világranglista-vezető svájciakkal csapnak össze.

A magyar szövetség beszámolója szerint Boczkó 27-26-os vezetésnél lépett pástra az utolsó asszóban Nyikisin ellen úgy, hogy az addigi eredményt ő 1-1-gyel, Rédli 2-2-vel, Imre pedig 24-23-mal (!) alakította ki. Vagyis előbbi kettő igencsak tusszegény párharcokat hozott össze, míg utóbbi akciódúsan vívott. A záró párharcban az ukrán egyenlített, azután viszont 34-27-ig csak Boczkó szúrt pontosan, onnan pedig már nem volt kérdéses, ki győz.

A magyar és a svájci együttes finálés csatáját tavaly, Legnanóban 45-35-re nyerték utóbbiak. Akkor a magyar válogatott Imre, Boczkó, Szényi, Somfai Péter összeállításban szerepelt az Eb-n.

Eredmények:
az elődöntőben:
Svájc-Franciaország 19-18
Magyarország-Ukrajna 38-32
Korábban:
A 16 között:
Magyarország-Svédország 45-36
A negyeddöntőben:
Svájc-Lengyelország 33-26
Franciaország-Csehország 45-33
Ukrajna-Olaszország 45-36
Magyarország-Észtország 45-37