NHL

Seattle-be menekülhet a Phoenix Coyotes

  • MD

Ezúttal már az NHL vezetősége is elkezdett számolni azzal a lehetőséggel, hogy elhagyják a sivatagot. Ha június 27-ig nem állapodik meg a Phoenix Coyotes Glendale városának vezetőivel, akkor a liga Seattle-be költöztetheti a csapatot.

A Phoenix Coyotes a liga minden törekvése ellenére végül mégis csak elköltözhet a sivatagból. Jelenleg is folynak a tárgyalások Glendale városának vezetői és az új tulajdonosi kör illetékesei között, de a városi vezetők nem hajlanak rá, hogy évi 15 millió dollárt fizessenek a Jobing.com Aréna fenntartásáért.

Egy másik tulajdonosi csoport azonban 220 millió dollárért megvenné és átköltöztetné a csapatot az Egyesült Államok északnyugati csücskébe, Seattle-be. Vancouveri források szerint a kanadai együttes a napokban azért nem köthetett szerződést Seattle-lel a Canucks új farmcsapatával kapcsolatban, mert az NHL B-terve Seattle-ben leledzik.

Az ideiglenes lakhelye a franchise-nak a KeyArena lenne, ami azért is érdekes, mivel az NBA-s Seattle SuperSonics pont a csarnok rossz állapota miatt hagyta el a várost, és költözött át Oklahoma Citybe. 15 ezer fős férőhelye a második legkisebb aréna lenne az NHL-ben, de Seattle-ben már tervben van véve egy új csarnok felépítése, amivel egy NBA-s csapatot is kiérdemelhetnének.

"Lehetséges, hogy a csapat már nem játszik ott(Arizonában) jövőre. A tulajdonosi csoport, akikkel megállapodtunk, jelenleg Glendale város vezetőivel tárgyal. Szerintem mindenki tudja, hogy mi van az asztalon, és hogy a városon múlik a csapat jövője" - kommentálta Gary Bettman, a liga elnöke a fejleményeket.

Az NHL kormányzói tanácsa június 27-én gyűlik össze, és ha addigra nem születik megállapodás, akkor könnyen lehet, hogy azon a napon be is jelentik a franchise elköltöztetését a sivatagból. A jövő évi menetrend a Phoenix sorsa miatt idén később fog kikerülni.