NBA

Monta Ellis is leteszteli a piacot

  • MD

Újabb nagy névvel gazdagodott az NBA szabadügynök-listája: a Milwaukee Bucks játékosa, Monta Ellis hétfőn tájékoztatta a csapatát, hogy kilép szerződésének utolsó évéből, hogy letesztelhesse a piacot.

Egyre bővül azon sztárjátékosok listája, akik szeretnék letesztelni a szabadügynök-piacon, hogy vajon mennyit is érnek igazából. Dwight Howardról és Chris Paulról eddig mindenki tudott - bár mind a Lakers, mind a Clippers szeretne hosszabbítani a játékosával -, pénteken Andre Iguodala jelezte szándékát a Denver Nuggetsnek, hogy kilép szerződésének utolsó évéből, és hétfőn ugyanígy tett a Milwaukee Bucks alkalmazottja, Monta Ellis.

Ellis 11 millióról mondott le ezzel a döntésével. A Bucks korábban egy kétéves 24 millió dolláros hosszabbítást ajánlott fel a játékosnak azzal a feltétellel, hogy Ellis kitölti szerződésének utolsó évét. Az eredeti kontraktust még a Golden State Warriorsszal kötötte meg a játékos, mely hat évre szólt 66 millió dollár értékben.

Monta Ellis is kasszát robbanthat a szabadügynök-piacon - Fotó: USA Today Sports

Ellis is Howard jó barátai közé tartozik, és máris elkezdődött a spekuláció, hogy ha Chris Paullal nem jön össze a közös játék, akkor majd Ellisszel alkothatnak nyerőpárost a szabadügynök-piacról. Az Atlanta és a Dallas is felmerülhet lehetséges állomásként, de a Los Angeles Lakerst is rebesgetik, igaz az arany-lila trikósok csak egy valószínűtlennek tűnő forgatókönyv alapján szerezhetnék meg Ellist, ha a Bucks hosszabbítana vele, majd Los Angelesbe cserélné őt.

Ellis nyolcadik idényét játszotta az NBA-ben, és 19.2 pontot átlagolt az alapszakaszban, amivel a legeredményesebb játékosa volt a Bucksnak.