NHL

A Washington mestere szerint Sidney Crosby nem produkált MVP-s idényt

A Washington Capitals vezetőedzője, Adam Oates szerint hiába hőbörögnek a pittsburghi drukkerek, hogy nem Sidney Crosbyé lett az MVP-cím, mivel az elmúlt alapszakaszban nem is teljesített azon a szinten.

Az utóbbi években alábbhagyott a rivalizálás a Washington Capitals és a Pittsburgh Penguins között, köszönhetően leginkább annak, hogy Alexander Ovecskin elmúlt idényei nem sikerültek olyan fényesre. Az Ovecskin és Sidney Crosby körvonalazódó vita azonban kiújulni látszik, miután az orosz sztár megnyerte a Hart Trófeát a hétvégén, kiérdemelve ezzel harmadik MVP-címét a pályafutása során.

Sidney Crosby sérüléséig vezette a ligát pontokban, de végül egy állkapocs-törés miatt csak 36 mérkőzésen szerepelhetett, melyen 56 pontot termelt. Csak az utolsó hetekben előzte meg őt Martin St. Louis és Steven Stamkos a Tampa Bay Lightningból, előbbi 60, utóbbi 57 ponttal zárta az idényt - viszont ők 48 mérkőzést játszottak le.

Adam Oates védelmére kelt kedvencének, Alexander Ovecskinnek

Alexander Ovecskin Crosbyhoz hasonlóan 56 pontig jutott, viszont ő is 12 mérkőzéssel többet játszott mint a kanadai zseni. Sokan azért kritizálták Ovecskin MVP-címét, mivel a Washington sztárja a szezon elején alig csinált valamit, igaz az utolsó 23 mérkőzésén 23 gólt szerzett és végül bezsebelte a gólkirályi címet is. Ovecskin feltámadásával együtt a Washington is egyre eredményesebb lett, és megnyerte végül a gyenge délkeleti csoportot, míg a Pittsburgh Crosby nélkül is simán a keleti főcsoport élén végzett

Adam Oates, a Washington mestere oda is szúrt egyet a pittsburghi fanyalgóknak, megvédve ezzel saját játékosát.

"Sidney Crosby egy MVP kaliber ebben a ligában. Tényleg az. Ezzel együtt azonban azt is ki kell jelenteni, hogy nem volt egy MVP-szezonja" - vélekedett Oates.

A csoportátszervezések miatt jövőre már egy csoportban fog játszani a Washington és a Pittsburgh, és a régi rivalizálás megújulásának magjait Oates úgy tűnik, hogy már el is vetette.