NBA

A New Orleansből nevezte ki új igazgatóját a Denver

  • MD

A Denver Nuggets szurkolói végre érkezőkről is hírt kaphattak, nemcsak a távozókról. Josh Kroenke, a csapat elnöke hétfőn bejelentette, hogy Tim Connelly lesz a Nuggets új általános igazgatója.

Josh Kroenke, a Denver Nuggets elnöke a csapat playoffból való kiesése óta elvesztette általános igazgatóját, ügyvezető alelnökét, elengedte az év edzőjét, és pénteken kiderült, hogy egyik legnagyobb sztárja is le fogja tesztelni a piacot. Épp itt volt az ideje, hogy végre érkezőről is hírt adjon.

Kroenke hétfőn jelentette be, hogy Tim Connelly lesz a csapat új általános igazgatója, igaz hivatalosan majd az ügyvezető alelnöki posztot tölti be a Nuggetsnél. Connelly eddig a New Orleans Pelicansnál dolgozott segédigazgatóként.

Josh Kroenke, a Nuggets elnöke megtalálta a csapat új igazgatóját - Fotó: AP

Connelly első feladata megtalálni George Karl utódját. A Nuggets kedden Brian Shaw-t, szerdán a Memphisből menesztett Lionel Hollinst fogja meghallgatni, és előreláthatólag még a héten ki is nevezik az új vezetőedzőt a draft előtt.

Az új igazgató remek megfigyelő hírében áll, és hatalmas kosárlabdás háttérrel rendelkezik. Connellynek az új vezetőedző kinevezésén kívül Andre Iguodalára is oda kell majd figyelnie, aki pénteken jelezte szándékát, hogy kilép szerződése utolsó évéből. A Nuggets hosszabbító csapatként továbbra is ötéves szerződést köthet vele, míg más csapatok csak négy évre igazolhatnák le. A játékos a szakmai stábban bekövetkezett változások után elbizonytalanodott a denveri jövőjével kapcsolatban, azonban kijelentette, hogy a végleges döntést csak azután hozza meg, hogy a csapat kinevezi új igazgatóját és edzőjét.