NHL

A korábbi bostoni edző kritikus a cseh klasszissal szemben

  • MD

Jaromir Jagr az idei playoffban még mindig nem talált be az ellenfél hálójába, és ez Mike Milbury, a Bruins korábbi vezetőedzője szerint azért van, mert egyáltalán nem illik bele a csapat játékába.

Mike Milbury egykoron a Boston Bruins vezetőedzőjeként, majd a New York Islanders általános igazgatójaként szerzett hírnevet magának - jórészt negatívat, miután rosszabbnál rosszabb cseréket kötött, gödörbe taszítva ezzel a franchise-t. Újabban televíziós szakértőként igyekszik mindenkibe belekötni, aki nem úgy játszik, ahogy kellene.

Milbury már a nagydöntő második meccse közben is folyton kritizálta Jaromir Jagrt, majd egy nappal a mérkőzést követően sem vonta vissza véleményét, miszerint Jagr nem illik bele a Bruins brusztolós játékába.

"Nem törekszik a megfelelő helyekre. Elég okos ahhoz, hogy tudja hol kell lennie, és fel is veszi a szemetet. Amikor a pakk hozzákerül, akkor egy veszélyes játékos, de ez csak akkor történik meg, amikor egy szabad korong véletlen hozzá csapódik, mint azt tette több is a második meccsen."

Megoszlanak a vélemények Jagr Bruinsban nyújtott teljesítményéről

Milbury figyelmét felhívták arra is, hogy Jagr szombaton a legtöbbet kísérletező Bruins-csatár volt öt lövéssel, de a korábbi szakember nem tágított.

"Az első kettőt ócska korongszerzés után jegyezte, majd néhányat vakon rádurrantott."

Jagrnek történetesen egy kapuvasa is volt a hosszabbításban, de a góllal még továbbra is adós a playoffban 18 meccs után, igaz van már hét asszisztja is. Milbury szerint Jagr viszont lassú, és az agresszív letámadásban sem számíthatnak rá a csapattársak, és ezért nagyon kilóg Claude Julien rendszeréből.

Ezzel ellentétben a kanadai ikon, Don Cherry már jóval finomabban fogalmazott, pedig ő még nagyobb kritikus hírében áll, mint Milbury.

"Hát eddig még nem talált be, de hatékony volt. A Bruins Iginlát akarta, de szegény Jarome-nak nem tetszett ez, és így Jagrt szerezték meg. Bár még nem szerzett gólt, de azt tudom mondani, hogy egy nagy tényező ő a jégen."