NHL

A Calgarynál Flames leválthatja igazgatóját

  • MD

A Calgary Flames vezetői körében lehet még a draft előtt változtatást fog eszközölni a csapat tulajdonosa, Murray Edwards, aki a hétvégén Brendan Shanahannel tárgyal. A hírek szerint Shanahan az általános igazgatói vagy elnöki posztot tölthet be a kanadaiaknál.

Brendan Shanahan az elmúlt években a fegyelmi bizottság fejeként szórta ki a pénzbírságokat vagy az eltiltásokat a vétkes játékosokra. Könnyen lehet, hogy a közeljövőben már egy csapat menedzselése lesz már a feladata.

Shanahan és a Calgary Flames tulajdonosa, Murray Edwards a hétvégén hosszas tárgyalásokat folytattak, és a pletykák szerint Edwards a Flames keretének igazgatásával bízhatja meg Shanahant. Hogy általános igazgatói vagy elnöki címet kap-e végül, az végső soron lényegtelen lesz, mivel mindenképpen a jelenlegi igazgató, Jay Feaster felett állna.

Brendan Shanahan a fegyelmi bizottság elnöki posztja után kipróbálhatja magát csapatmenedzserként is Calgaryban - Fotó: AP

Feastert 2011-ben Darryl Sutter távozása után nevezték ki általános igazgatónak Calgaryban, de irányítása alatt a Flames egyszer sem jutott playoffba, és eddigi munkájával nem vált népszerűvé Edwardsnál. Ha Shanahan valóban kiköt a Calgarynál, akkor ő felel majd a csapat játékoskeretének kialakításáért.

Flamesszel kapcsolatos az a hír is, hogy a kanadaiak bejelentkeztek a Colorado Avalanche-nél a 2013-as draft első választásáért. A Flames háromszor húz majd a draft első körében(6., 22. és 28. helyen), és mindhárom elsőkörös cédulát felajánlaná az első húzás jogáért.

A Coloradónál többször is kijelentették, hogy megfelelő csereérték fejében hajlandóak lennének lemondani az első választásról, és talán három elsőkörös draftjog meg is győzheti a denveri gárdát. A Flames Seth Jonest, az újoncbörze legmagasabban jegyzett védőjét, vagy Nathan MacKinnont, a draft legtehetségesebbnek kikiáltott csatárát húzná ki az első helyen.

Azonban ha Feastert valóban leváltják, akkor lehet hogy ezt az ajánlatot is visszavonja az új menedzsment Shanahannel az élen. Az idei draftra június 30-án kerül sor Newarkban.