Konföderációs Kupa

Neymar a hős Brazíliában

  • MTI

Szakértők szerint alig indulhatott volna jobban a jövő évi világbajnokság főpróbájának tekintett Konföderációs Kupa a brazilok számára.

Vasárnapi értékelések szerint Luis Felipe Scolari együttese fölényes és olykor szemet gyönyörködtető győzelmet aratott a japánok ellen, és a mérkőzés hőse a Barcelona 57 millió euróért vásárolt újdonsült sztárja, Neymar volt. A mérkőzést követően a legjobb játékosnak járó trófeát is ő vehette át.

Egy évvel a világbajnokság előtt Brazília fellélegezhet - vélekedtek a dpa hírügynökség által idézett szakértők, akik ugyanakkor nem csak a 21 éves, rendkívül nagy tehetségnek tartott Neymart dicsérték. Egybehangzó értékelések szerint a középpályán az Chelsea együttesében játszó Oscar ugyancsak kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A csatársorban pedig Neymar mellett az FC Fluminese játékosa, Fred emelkedett ki, aki iránt állítólag a Borussia Dortmund is érdeklődik.

A hírügynökségek ugyanakkor felidézték, hogy a szombat esti örömbe üröm is vegyült. Az összecsapást megelőzően ugyanis több száz tüntető tiltakozott a sok pénzt felemésztő sportesemény megrendezése ellen. A rendőrök könnygázt, gumibotot és gumilövedékeket vetettek be, és szétoszlatták a tömeget.

Hajnali értesülések szerint 30 embert vettek őrizetbe, és több mint 20-an szenvedtek könnyebb sérüléseket.

[1373448] 2013-06-15 21:00:00 Brazília - Japánx;