Konföderációs Kupa

Nem az számít, ki lövi a gólokat - Neymar

A házigazda brazil labdarúgó-válogatott sima 3-0-s győzelmet aratott a japán csapat felett a jövő évi világbajnokság főpróbájának tartott Konföderációs Kupa szombati nyitómérkőzésén. A hazaiak már a 3. percben előnybe kerültek Neymar bombagóljával.

"Egy ilyen helyzetben azonnal érzed, hogy jól rúgtad-e el a labdát, sejtettem, hogy ez most jól sikerült. Aztán vártam és néztem, mi történik, gól lett belőle" - nyilatkozta bombagóljáról Neymar.

"Amikor lekészítettem neki a labdát, láttam, hogy fantasztikusan lőtte el, de rajta tartottam a szemem a labdán, hogy ha kipattanna a kapusról vagy a kapufáról, le tudjak csapni rá. Óriási gól volt" - tette hozzá Fred.

"Nyilvánvaló, hogy nem számítottunk egy ilyen lövésre. Különleges találat volt, egy ilyenhez nagyon technikásnak kell lenned" - hajtott fejet Neymar előtt a japánok védője, Maja Josida.

A Santos csodagyerekének gólja több okból  is nagyon fontos volt. Mivel már a harmadik percben eredményes volt, lendületet adott a selecaónak, elvárások magasak a házigazdákkal szemben, de a korai gól nyugtatólag hatott Luiz Felipe Scolari csapatára. Neymar pedig megtörte a gólcsendet, kilenc mérkőzés után volt ismét eredményes.

"Ez egy különleges nap. A csapat nagyot alakított és a szurkolók végig támogattak minket.  Nem az a legfontosabb, ki lövi a gólokat, hanem, hogy mindenki hozzájárult a sikerhez a selecaóban. Persze nagyon boldog vagyok a szép gólom miatt, amivel segítettem a csapatot" - mondta a Santostól távozó 21 éves támadó, aki a következő szezontól a Barcelonát erősíti.

Konföderációs Kupa, A csoport, 1. forduló:
Brazília-Japán 3-0 (1-0)
Brazíliaváros, Estadio Nacional Mane Garrincha, 67 ezer néző. Vezette: Pedro Proenca (portugál).
gólszerző: Neymar (3.), Paulinho (48.), Jo (90+2.)
 
Brazília: J. César - D. Alves, T. Silva, D. Luiz, Marcelo - Paulinho, L. Gustavo - Hulk (Hernanes, 75.), Oscar, Neymar (Lucas, 74.) - Fred (Jo, 81.). Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari.
 
Japán: Kavasima - Ucsida, Josida, Konno, Nagatomo - Haszebe, Endo (Hoszogaj, 78.) - Kijotake (Maeda, 51.), Honda (Inui, 88.), Kagava - Okazaki. Szövetségi kapitány: Alberto Zaccheroni.
[1373448] 2013-06-15 21:00:00 Brazília - Japánx;