Konföderációs Kupa

Mexikó ellen lesz százados az "Építész", Andrea Pirlo

Borotválatlanul jelent meg a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón, majd rezzenéstelen arccal mondta el a szokásos sablonmondatokat Andrea Pirlo, az olasz labdarúgó-válogatott középpályása, aki a vasárnap esti, Mexikó elleni mérkőzésen 100. alkalommal öltheti magára a nemzeti csapat mezét. A Juventus szerény középpályásából "harapófogóval" kellett kihúzniuk az újságíróknak néhány mondatot a jubileummal kapcsolatban.

Andrea Pirlo és az olasz válogatott komolyan veszi a Konföderációs Kupát

A Konföderációs Kupa A-csoportjában a házigazda szombati győzelme után az olasz és a mexikói válogatott is bemutatkozik, előbbi ráadásul különleges ünnepre is készül, hiszen egyik vezére a legendás Maracana Stadionban érkezik el pályafutása egyik mérföldkövéhez.

"Boldog vagyok, jól vagyok, készen állok, mit mondjak még" - kérdezett vissza Pirlo a szombati sajtótájékoztatón. Az itáliai zsurnaliszták persze nem hagyták annyiban a dolgot, addig "kellemetlenkedtek", amíg kihúztak még néhány mondatot a 34 esztendős klasszisból. "Remélem, hogy megünnepeljük a 100. válogatottságom, a Maracana minden gyerek álma."

Pirlo azt is elárulta, nem díszletnek utaztak Brazíliába, egy évvel a világbajnokság előtt is nagy az étvágyuk a sikerre. "A célunk az, hogy a lehető legmesszebb jussunk a tornán, ennek eléréséhez pedig meg vannak a megfelelő embereink" - tette hozzá a 2006-os világbajnok.

Az "Építész" becenévre is hallgató játékos, aki 2002 novemberében egy Törökország elleni barátságos mérkőzésen debütált a nemzeti csapatban, kiváló rugótechnikájáról is híres. Elmondása szerint Juninho Pernambucano mozdulatai ihlették technikáját. "Próbáltam utánozni, ahogyan eltalálja a labdát, és működött." És hogy ki lehet a belátható időn belül visszavonuló középpályás utódja az Azzuriknál? "A párizsi Marco Verratti és a római Alessandro Florenzi. A döntés persze az edző feladata."

[1373449] 2013-06-16 21:00:00 Mexikó - Olaszországx;