NBA

Mégis utolsó meccseit játssza Manu Ginobili?

  • MD

Manu Ginobilin, a San Antonio Spurs játékosán lassan már saját maga sem tud kiigazodni. A playoff során többször is kijelentette, hogy nem fog idén még visszavonulni, azonban a napokban elbizonytalanodott a folytatást illetően.

Manu Ginobili az elmúlt hetekben a magabiztosság példaképe volt, akárhányszor kérdezték tőle az újságírók, hogy ez lesz-e vajon az utolsó éve az NBA-ben. Többször is kifejtette, hogy mennyire imádja ezt a játékot, minden nehézség ellenére.

A 36 éves, lejáró szerződésű Spurs játékos azonban a napokban mégis elbizonytalanodott. Előbb egy spanyol nyelvű interjúban nyilatkozta azt, hogy 10% az esély arra, hogy befejezi a pályafutását a nagydöntő után, majd az amerikai ESPN csatornának adott terjengős választ arról, hogy mi is zajlik mostanában benne.

"Már nem is tudom igazán. Egész szezonban tudtam, hogy még egy vagy két évet biztos játszok. De amikor már 36 éves vagy, és én mindjárt az leszek, minden nap át kell gondolni a helyzetedet. Amint véget ér az idény, meglátom, hogy érzem magam. De nem tudom elképzelni, hogy ne játszanék még legalább egy évet, de majd az idő megmondja. Meglátjuk."

Manu Ginobili már nem teljesen magabiztos a folytatást illetően

Arra az ESPN-nek adott interjúban is kitért, hogy a visszavonulás esélye továbbra is kicsi, de míg hetekkel korábban teljesen elvetette annak gondolatát, most már felmerül, mint lehetséges forgatókönyv.

Ginobili 14.1 millió dollárt keres idén a San Antonio Spursnél, és már az edzőtábor elején leszögezte, hogy nem akar máshol játszani.

A szezonban 11.8 pontot átlagolt, ami az újonc szezonja óta a leggyengébb teljesítmény volt tőle, a playoffban pedig 37.7%-os hatékonysággal dob kosárra.

A játékos formája a számok alapján hanyatlik, de R.C. Buford általános igazgató még jövőre is a keretében szeretné tudni az argentin játékost. A következő lenne már Ginobili 12. idénye az NBA-ben.