Kosárlabda

Eredményes volt Hanga Ádám tehetségkutatója és edzőképzője

  • MTI

Eredményes tehetségkutató edzőtábort tartott vasárnap Hanga Ádám, a spanyol Manresa magyar válogatott kosarasa Körmenden.

A 24 éves játékos - akinek játékjogát 2011-ben lefoglalta az NBA-s San Antonio Spurs - és segítői 24 fiatalt hívtak meg az 1998-1999-es korosztályból, folytatva a tavaly Pasaréten megkezdett együttműködést.

"Remek napot zártunk, nagyon megdolgoztattuk a srácokat" - mondta az MTI-nek Hanga Ádám, akinek munkáját hazai részről Sabáli Balázs, Bácsalmási Gábor, Váradi Kornél és Góbi Henrik segítette a vasi városban. "Azt hiszem, jól érezték magukat, és az edzők is elégedettek voltak. Köszönjük ismételten a vendéglátóinknak a lehetőséget!"

A több spanyol élcsapattal is hírbe hozott légiós hozzátette, azon fognak dolgozni, hogy jövőre újra meg tudják rendezni a tábort.

Kora délután edzőtovábbképzés zajlott, a szakmai stábban helyet kapott Xavi Schelling, a Manresa nemzetközileg elismert erőnléti trénere, aki tavaly nyáron elkísérte a magyar légióst a San Antonió-i edzőtáborba is, továbbá az Ausztriában élő, amerikai Aaron Mitchell, aki játékosként az Euroligában szerepelt.

Utóbbi kifejtette, remek volt ismét Hanga edzőtáborában közreműködni, örült a meghívásnak, és jó volt látni a fiatal titánokat is.

"Megkedveltem Ádámot, és az első hívásra jöttem. Csak jókat hallottam a tavalyi táborról, és hasonló tapasztalatokkal gazdagodtam" - jelentette ki Xavi Schelling, hozzátéve: az előző hetekben a spanyol sajtó Hanga távozásáról írt, és a maga részéről sajnálja, hogy a magyar játékos elhagyja a Manresát, de remélhetőleg jó helyre kerül majd, ahol tovább fejlődhet.

"Hiszem, hogy jó döntést hoz majd, csakúgy, mint két éve, amikor bennünket választott..." - mondta az erőnléti tréner.