Átigazolás

Djibril Cissével oldaná meg csatárgondjait a Montpellier

Csatárt keres a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi szezonját kilencedikként záró Montpellier Hérault, a jelöltek között a 41-szeres válogatott Djibril Cissé neve is szerepel. Jean Fernandez vezetőedző megerősítette, hogy a klub a Paris Saint-Germain balhátvédje, Siaka Tiéné iránt is érdeklődik.

Az őrült frizurájú Cissé pályafutását súlyos sérülések hátráltatták

"Nagy hazárdjáték lenne, ha nem az edző döntene, hanem én. Én majd inkább fizetek" - mondta az RMC rádió adásában Louis Nicollin, a Montpellier elnöke Cissé lehetséges szerződtetésével kapcsolatosan.

"Támadóra van szükségünk, mert Ander Herrera és Gaetan Charbonnier sem futballozott kellő hatékonysággal, de nem csak Cissé az egyetlen jelöltünk a posztra" - nyilatkozta a Lille-hez távozó René Girard utódja, Jean Fernandez. "Körülnézünk a piacon. Több játékos is felkeltette az érdeklődésünket, de döntés még nem született. Nem kell kapkodnunk, elég, ha a bajnokság kezdetére összeáll a csapat, az átigazolási időszak pedig amúgy is szeptember 2-ig tart Franciaországban."

Cissé korábban az Auxerre, majd az Olympique Marseille támadójaként 186 mérkőzésen lépett pályára a francia élvonalban és 94-szer volt eredményes. Jelenleg az angol Queens Park Rangers játékosa, ám a tavaszt kölcsönben a katari Al-Gharafa együttesénél töltötte, ahol kilenc találkozón egy gólt szerzett.

A szakember megerősítette azt az információt, hogy a Montpellier a párizsi Siaka Tiéné iránt is érdeklődik, aki a vélhetően távozó Henri Bedimo utódja lehet a balhátvéd posztján. Kérdés, mi lesz Younes Belhanda sorsa, akivel mások mellett az Olympique Marseille is kacérkodik. "Sportszakmai szempontból rendkívül fontos láncszem a gépezetben, de az elnök dönt a sorsáról, hogy elengedi-e. Most azt mondom, meg fogja tartani, de a futballban minden előfordulhat."