NBA

David West megtartása az elsődleges cél a Pacersnél

  • MD

Az Indiana Pacers elnöke és igazgatója is kifejtette, hogy az idei holtszezonban David West megtartása az elsőszámú feladat lesz a csapat számára.

Tavaly júliusban összesen 98 millió dollárt fizetett az Indiana Pacers azért, hogy megtartsa Roy Hibbertet és George Hillt. Idén David West a lejáró szerződésű játékos a Pacersnél, és Donnie Walsh elnök, valamint Kevin Pritchard általános igazgató is készen áll,  hogy újra mélyen a zsebükbe nyúljanak West megtartása érdekében.

"Mindenképpen itt akarjuk őt tudni. Úgy véljük, hogy ő az egyik építőköve a csapatnak" - nyilatkozta Walsh.

Ez igazából nem meglepő azok után, hogy az Indiana Pacers keleti főcsoportdöntőt játszott, és a Miami Heat csak a hetedik meccsen tudta kivívni a továbbjutást a nagydöntőbe ellenük. A Pacersnél meg vannak győződve arról, hogy azonos kerettel jövőre még többet elérhetnek.

David West maradni akar, a csapat pedig marasztalni szeretné

Papíron nem lesz akadálya annak, hogy az augusztusban 33. életévét betöltő West maradjon a Pacersnél, ugyanis már a Miami elleni búcsút követően kifejtette, hogy eszében sincs máshova menni. West 2011-ben írt alá a Pacershez két évre évi 10 millió dollárért.

Walsh emellett rátért arra is, hogy Sam Youngot, valamint D.J. Augustint is megtartaná a lejáró szerződésű játékosok közül, de kicsi a valószínűsége annak, hogy mindenkivel sikerül majd megegyezni.

A távlati cél azonban továbbra is az, hogy letaszítsák keleten a Miami Heatet a trónjáról. Azok után, hogy egy szoros párharcot játszottak velük az idén, a jövőben ugyanezzel a kerettel, felfejlődött fiatalokkal erre mindenképp esélyük is lesz. Ha sikerül egyben tartani a csapat magját.