NHL

Az MVP-cím ellenére is van még hova fejlődnie Ovecskinnek

  • MD

Adam Oates, a Washington Capitals vezetőedzője úgy látja, hogy Alexander Ovecskinben még rengeteg minden rejtőzik, és képes még az orosz szupersztár fejlődni az NHL-ben.

Adam Oates a szezonvégi csapatbúcsú során közölte a játékosaival, hogy a holtszezon alatt is bármikor felkereshetik őt, akár szakmai, akár személyes ügyekben. Alexander Ovecskin volt az egyik, aki élt a lehetőséggel, és a Washington csapatkapitánya, illetve mestere a playoff-búcsú óta is napi kapcsolatban áll egymással.

"Szerintem ez nagyszerű. Úgy hiszem, hogy ez azt mutatja, hogy ez igazán hiányzott az életéből. Most már bízik bennem. Mondhatjuk, hogy visszatért a régi formájához, jól érezte magát, a szezon végén keményen játszott. Visszatért a liga elitjei közé, és emiatt bátran közölhetem vele, hogy vannak még olyan dolgok, amiket ha jobban végez, akkor még jobb játékossá válhat. Ő a mi vezérünk, ez tény. Ha folytatja a fejlődését, akkor az majd az én dolgomat is megkönnyíti a többi játékossal" - véleményezte Ovecskint a mester.

Mestere szerint Ovecskin legjobb évei még csak ezután fognak jönni

Ovecskin szombaton megkapta a Hart Trófeát, azaz megválasztották az alapszakasz legértékesebb játékosának. 2008 és 2009 után immáron harmadszor érdemelte ki ezt a címet. Bár a számok is alátámasztják reneszánszát - utolsó 23 mérkőzésén 23 gól - viszont mutatott játékban, védekezésben fejlődött a leginkább Oates kezei alatt, aki a szezont egy drasztikus húzással kezdte meg: Ovecskint a bal szélről átrakta a jobb oldalra.

A változtatás nem hozott rögtön sikert, de végül bevált, igaz a playoffban már nem tudott igazán segítségére lenni csapatának az orosz játékos. Éppen ezért van még hova fejlődnie Oates meglátása alapján.

"Szerintem jó helyzetnek örvend, hiszen még rengeteg mérkőzés áll előtte, és rengeteg helye van a fejlődésre. Sokkal több van még a játékában, és úgy hiszem, hogy örül ennek."