NBA

A Lakers nem fog asszisztálni Howard távozásához

  • MD

A Los Angeles Lakers vagy szimplán kiengedi a szabadügynök-piacra Dwight Howardot, vagy hosszú távon hosszabbít vele, de biztos, hogy nem fogják azért aláíratni, hogy utána elcseréljék.

Az észak-amerikai sportágak egyik bevett, de nem túl népszerű szokása, hogy egy lejáró szerződésű játékost csak azért íratnak alá, hogy utána rögtön el is cseréljék őt, így kapva némi ellenértéket a játékos szolgálataiért. Dwight Howard kapcsán felmerült a napokban ez a forgatókönyv, azonban erről hallani sem akarnak a Los Angeles Lakersnél.

A Houston Rockets az eddigi pletykák alapján mindent megtesz majd Howard megszerzésének érdekében, de újabban azt is rebesgetik, hogy Chris Pault is szeretnék megszerezni. Ehhez azonban a mostani keretükből meg kéne válniuk néhány játékostól - például Jeremy Lintől és Omer Asiktól, akik 16.8 millió dollárral számítanak bele a fizetési sapkába.

Dwight Howard helyzetét nem akarja megkönnyíteni a Lakers

A Lakerst azonban nem érdekli eme két játékos, a másik lehetséges cserepartner pedig a városi rivális Clippers lenne, akikkel nagyon kicsi a valószínűsége, hogy cserélnének.

Így egyre valószínűbb, hogy a Lakers kivárja a Howard-saga végét, és amennyiben elhagyja őket, akkor a felszabaduló pénzösszeget megtartanák 2014 nyarára. A fizetési sapkában így luxusadóval együtt majdnem 50 millió dollárral gazdálkodhatnak egy év múlva, amivel leszerződtethetnék akár LeBron Jamest és Carmelo Anthonyt is, akik a jövő évi szabadügynök-piac legnagyobb ászai lesznek.

Howard vágya, miszerint Chris Paullal játsszon, így lehet nem fog valóra válni, igaz még bő két hét van arra, hogy a helyzet megoldódjon.