NBA

A Clippers elutasította a Celtics ajánlatát

  • MD

A nagy csere a Los Angeles Clippers és a Boston Celtics között végül nem jön létre, miután a kaliforniai együttes visszautasította a bostoniak ajánlatát. A Clippers várhatóan így Brian Shaw-t vagy Lionel Hollinst fogja kinevezni vezetőedzőjének.

Szombaton felbolydult az NBA, miután egy Clippers és Celtics közti megacsere pletykája kapott szárnyra: a transzfer értelmében a Celtics Kevin Garnettet és Doc Rivers vezetőedzőt küldték volna Los Angelesbe, ahonnan DeAndre Jordan és pár draftcetli érkezett volna.

A Celtics azonban ragaszkodott hozzá, hogy a 23 éves tehetség, Eric Bledsoe is benne legyen a Clippers-csomagban, amibe viszont már a Los Angeles-i együttes nem ment bele, és vasárnap hivatalosan is visszautasította a bostoni ajánlatot.

Rivers és Garnett egyelőre maradnak Bostonban

A Clippers így előreláthatólag Brian Shaw, az Indiana segédedzője vagy Lionel Hollins, a Memphisből menesztett vezetőedző közül választhatja majd ki új mesterét.

Állítólag Bledsoe-t azért sem akarta elcserélni Bostonba a Clippers, mert egy másik transzferben váltak meg volna tőle, ami a Lakerst és Dwight Howardot érintette volna. Ugyanakkor ezek a tárgyalások végül nem jutottak el komolyabb fázisig.

Hogy ezt követően mi lesz Doc Riversszel, azt nem lehet tudni. Ahogy a Clippersszel folytatott beszélgetések is jelzik, a vezetőedzőnek környezetváltozásra van szüksége, de Rivers hivatalosan még nem döntött a jövőjével kapcsolatban. Mindenesetre azt leszögezte, hogy nem hajlandó asszisztálni ahhoz, ha a Celtics a fiatalítás útjára lépne, márpedig egyre több jel mutat erre.