Edzősors

Girard váltja a Rómába távozó Garciát Lille-ben - hivatalos

Péntek este hivatalossá vált, amit már korábban sejteni lehetett: René Girard lett Rudi Garcia utódja a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Ligue 1 legutóbbi kiírásának hatodik helyén záró LOSC Lille együttesénél. A Montpellier-től távozó, a déliekkel 2012-ben bajnoki címet nyert vezetőedző hároméves szerződést írt alá.

"Találtam egy kiváló szakembert, aki szenvedélyes, egészséges gondolkodású és munkamániás" - jellemezte Girard-ot a Lille elnöke, Michel Seydoux. "Az érdekeinket szem előtt tartva büszke és boldog vagyok, hogy René csatlakozott a klubunkhoz."

René Girard bajnoki címig vezette a Montpellier-t, most új kihívás előtt áll Lille-ben

A L'Équipe információi szerint két név került a LOSC kalapjába az AS Romához szerződő Rudi Garcia lehetséges utódjaként. Girard mellett a svájci Lucien Favre is jelölt volt a vezetőedzői posztra. Az 59 esztendős Girard hároméves szerződést kötött az észak-franciaországi klubbal, fizetése bruttó 100 ezer euró lesz havonta. Első számú helyetteseként a fia, Nicolas dolgozik majd, aki Montpellier-ben erőnléti edzőként tevékenykedett.

A Lille háza táján egyébként koránt sincs rendben minden, a szurkolók egy része a különböző közösségi oldalakon elégedetlenségét fejezte ki. A klubvezetés csütörtökön találkozott a drukkerek delegációjával, hogy elmagyarázza politikáját és megnyugtassa a szimpatizánsokat Girard szombat délutáni bemutatása előtt.

Seydoux elnök regnálása alatt Girard a harmadik tréner, aki leülhet a csapat kispadjára, 2002 és 2008 között Claude Puel, néhány nappal ezelőttig pedig Rudi Garcia irányította a gárdát. Mivel a Lille csak hatodikként zárt a Ligue 1 legutóbbi kiírásában, ezért 2008 után először nem léphet ki a nemzetközi porondra.