NHL

Egyik legjobbja nélkül is bizakodó a Boston mestere

  • MD

A Boston Bruins tripla hosszabbítás után elvesztette a Stanley-kupa döntő első mérkőzését, de a legnagyobb érvágást Nathan Horton kiesése jelentette. A csatár játéka kérdéses a második meccsre, de Claude Julien vezetőedző szerint nélküle is nyerhetnek Chicagóban.

Nathan Horton 18 pontjával az idei playoff második legeredményesebb játékosa David Krejci mögött, így a számok is alátámasztják, hogy milyen érzékeny veszteség volt a Boston nak az, hogy a nagydöntő első meccsén idő előtt távozott a pályáról sérülés miatt. Horton még az alapszakasz végén szenvedett vállsérülést, miután összeakaszkodott a Pittsburgh sztárjával, Jarome Iginlával.

Hortonnal már akkor közölték, hogy ez a sérülés műtétet igényel majd, de a csatár zöld utat kapott a playoffra, és egészen a nagydöntő első mérkőzéséig nem volt probléma a vállával. Azonban amikor beleütközött Niklas Hjalmarssonba az első mérkőzésen, láthatóan nagy kínok közepette kellett elhagynia a jeget. Horton vállát visszarakták, ám a fájdalom olyan erős volt, hogy már nem tudott visszatérni.

Claude Julien, a bostoniak vezetőedzője egyelőre nem aggódik Horton miatt, és amiatt sem, hogy a csapata tripla hosszabbítás után kapott ki.

Claude Julien bízik a csapategységben, nem esett kétségbe a vereség és Horton kiesése miatt

"Nem hiszem, hogy akármi összezavarná a csapatot. Mi egy nagyon szívós csapat vagyunk, a jelennek élünk. Csak az időnket és az energiánkat vesztegetnénk, ha a mi lett volna ha kérdéssel foglalkoznánk. Mi már csak a következő mérkőzésre koncentrálnunk. Ami történt, megtörtént" - nyilatkozta a mester, aki bostoni pályafutása során átélt már egy-két nehéz helyzetet a csapattal.

A 2011-es bajnoki évben például két hazai vereséggel kezdtek az első körben a Montreal ellen, de már idén is kijutott bőven a drámából, amikor a Toronto ellen a hetedik meccsen 1-4-ről egyenlítettek az utolsó tíz percben, majd hosszabbításban megnyerték a találkozót és a párharcot.

Julien üdvözítőnek találja a kétnapos szünetet is a maratoni hosszúságú mérkőzés után, ami szintén az előnyükre válhat. Mindeközben a játékosok kitartanak a "mindig csak a következő meccsre fókuszálunk" mantra mellett.

"Ez négy győzelemig tart, nem egyig. Egy küzdelmes mérkőzés volt, ahol minden centiméterért meg kellett küzdeni, de pontosan erre számítottunk. Tudjuk, hogy ők egy jó csapat, most már csak fel kell készülnünk a második mérkőzésre" - nyilatkozott reménykeltően Patrice Bergeron.

Horton sorsa előreláthatólag a meccs előtt pár órával dőlhet el, de ha nem lesz bevethető állapotban, akkor a helyét Tyler Seguin veszi át, akinek volt pár ígéretes megmozdulása Krejci és Milan Lucic mellett már az első mérkőzésen is.