Sportfogadás

A montenegrói kosarasok állhatják a szombati ebédet

  • Nacsa Tamás
megosztom

A szombati napon kezdetét veszi Franciaországban a női kosárlabda Európa-bajnokság, melynek nyitómérkőzését Montenegró vívja Szlovákiával. A felek ellentétes utat járnak be, hiszen amíg a délszlávok egyre feljebb kapaszkodnak a ranglétrán, addig a szlovákok egyre lejjebb. Éppen ezért fogadunk arra, hogy a Fekete-hegy országa legalább hat ponttal legyőzi északi szomszédjainkat.

Montenegró – Szlovákia
Hathárom-tipp: Montenegró -5,5
Végeredmény: Montenegró - Szlovákia 77-63
Iroda: Pinnacle @ 1.79
Iroda: Bet365 @ 1.71
Tipperősség: 7/10
Eddig éri meg: 1.70

Montenegró 2011-ben debütált önálló országként női kosárlabda Európa-bajnokságon, és rögtön a hatodik helyet szerezte meg. Az akkori 12 fős csapatból most 10-en itt vannak, de ebben nincs is semmi meglepő, ismerve az eredményüket. A válogatottnak van egy nagyon komoly kezdőötöse, amelyben olyan játékosok találhatók, mint Iva Perovanovics, aki a 2011-es torna pontkirálynője lett, vagy például Anna DeForge, az amerikai születésű kosaras. Jól funkcionálnak csapatként, és ameddig bírják erővel, addig nagyon nehéz őket megállítani - 2011-ben például zsinórban az első hat meccsüket megnyerték -, mivel ez lesz az első meccsük, így biztos, hogy nem lesz gond a délszlávok kondíciójával.

Natalia Hejková szövetségi kapitány érkezésével a szlovákoknál beköszöntött a fiatalítás korszaka. Így talán nem meglepő, hogy a 2011-es lengyel rendezésű Eb-keretből mindössze csak hatan maradtak hírmondónak. A új kosarasok még nem számítanak rutinos játékosnak, hiszen ők a nem túl erős szlovák kosárlabda-bajnokságban pattogatnak. Északi szomszédjaink női kosárlabdája pedig, ugyanúgy mint a magyar, hanyatlásnak indult. Egycsapatos bajnokságuk van, amit a Kassa toronymagasan megnyert, és az Euroligában is a kiemelkedő negyedik helyet szerezte meg. Ez ne tévesszen meg senkit, hiszen a kassaiak szekerét a külföldi játékosok húzzák, mivel mindössze négy szlovák nemzetiségű kosarasuk van. Közülük is csak Lucia Kupcikovát delegálja a Kassa a kontinensviadalra.

Összességében a jóval rutinosabb, egységesebb és jobb montenegróiaknak kötelező begyűjteniük a két pontot a rutintalanabb szlovákok ellen. Ha a délszlávok ugyanabban a stílusban és ütemben kosárlabdáznak, mint a tornát megelőző felkészülési meccseiken, akkor minden gond nélkül nyerhetnek legalább hat ponttal a szebb napokat is látott szlovákok ellen.

 

megosztom