NHL

Mégis távozhat a sivatagból a Phoenix Coyotes

  • MD

Az NHL vezetőinek minden törekvése ellenére lehet mégsem tudják a Phoenix Coyotes csapatát a sivatagban marasztalni. Ha az új tulajdonosi kör nem tud megállapodni Glendale városának vezetőivel, akkor a Coyotest elköltöztetik.

Gary Bettman, az NHL elnöke gyomorgörccsel ülheti végig a nagydöntő mérkőzéseit, ugyanis a liga minden szándéka ellenére egyre inkább úgy tűnik, hogy a Phoenix Coyotes elköltözik a sivatagból. Bár a Phoenixet eladták egy új tulajdonosi körnek, a várossal továbbra sem sikerült megállapodni.

"Ez egy bonyolult folyamat. Tisztában vagyunk, hogy időkerettel dolgozunk, de egy specifikus napot nem tudnánk mondani. Az idő azonban fogy, és ezt a döntést Glendale városának kell meghoznia" - nyilatkozta Bettman a phoenixi helyzetről a nagydöntő első meccse előtt.

Bill Daly, a liga alelnöke sem sokkal derűlátóbb. A 2013-14-es menetrend például a Phoenix jövője miatt idén a megszokottnál később fog kikerülni.

"Még mindig arra fókuszálunk, hogy megoldjuk, hogy a Coyotes Arizonában maradjon. Azonban nem akarok belekezdeni a találgatásba, főleg nem nyilvánosan, hogy hova költözhet a csapat, mivel az hamis reményeket generálna bizonyos helyeken" - így az alelnök, aki kihangsúlyozta, hogy az elköltözés a végső megoldás lenne.

Glendale városának vezetői június 25-án ülnek össze, míg az NHL kormányzói tanácsa két nappal később fog összegyűlni. Bettman reményét fejezte ki, hogy a saját tanácskozásukig megszületik a döntés a város részéről.

Amennyiben Glendale leszavazza a Coyotes projektet, akkor Quebec City, Seattle, Dél-Ontario vagy Kansas City lehet a franchise új lakhelye. A nagy kérdés, hogyha keleti parti városba költözik a Coyotes, akkor a Detroit-Columbus kettősből melyik csapat kerül vissza jövőre a nyugati főcsoportba.