NHL

Hosszabbított a Toronto keménylegénye

  • MD

A Toronto Maple Leafs pénteken további két évre magához láncolta Colton Orrt, valamint megállapodott Drew MacIntyre kapussal is.

Colton Orr az a játékos, aki nem a pontjairól marad híres, de ez a Torontót nem zavarta, amikor kétéves hosszabbítást kötött vele. Orr még 2009 nyarán szerződött Torontóba négy évre, évi 1 millió dolláros gázsiért cserébe, új szerződése összesen 1.85 millió dollárt fog fizetni neki a következő két idényben.

Orr NHL-es karrierje már úgy tűnt, hogy véget ér, ugyanis a 2011-12-es idény nagy részét a Toronto farmcsapatában töltötte. Az új általános igazgató, Dave Nonis, illetve az új vezetőedző, Randy Carlyle viszont láttak fantáziát a keménylegényben, és idén 44 meccsen bizonyíthatta, hogy helye van még az NHL-ben. Ezt egy góllal, három assziszttal, illetve 155 perc kiállítással hálálta meg, a playoffban pedig mind a hét mérkőzésen játszott a Boston ellen.

Orrt még a Boston Bruins igazolta le 2001-ben, miután egyik csapat sem választotta ki őt a drafton. Azóta 402 mérkőzést játszott az NHL-ben a Bruinsszal, a Maple Leafsszel, illetve a New York Rangersszel. Összesen 12 góllal és 12 assziszttal dicsekedhet, melyet megspékelt 1076 perc kiállítással.

A Toronto pénteken még Drew MacIntyre-rel is megállapodott, aki további egy évig fogja őrizni a Toronto farmcsapatának kapuját. MacIntyre a farmbajnokság playoffját 5-4-es mutatóval, 2.85-ös kapott gólátlaggal, valamint 91.3%-os védési hatékonysággal zárta.