Férfi vízilabda Világliga

Elődöntőben a magyar pólósok

  • MTI

A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott az elődöntőbe a Cseljabinszkban zajló Világliga szuperdöntőjében, a pénteki negyeddöntőben ugyanis 8-4-re legyőzte a brazil csapatot.

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert találatával indult a cseljabinszki mérkőzés, ám nem sokkal később - mondhatni, általános meglepetésre, mivel az erőviszonyok alapján a két gárda nem tartozik azonos kategóriába - már a brazilok vezettek 2-1-re. A "tarthatatlan" helyzetnek Hosnyánszky Norbert vetett véget, majd Vámos Márton révén lett 3-2.

Ekkor még egyenlíteni tudott a dél-amerikai alakulat, a folytatásban azonban már nem okozott komolyabb fejtörést a rivális. A tudáskülönbséget érvényesítve, ha nem is igazán látványos játékkal, de fokozatosan elhúzott Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége. Varga Dániel, a csapatkapitány után Gór-Nagy Miklós is betalált, így lett a félidőre kétgólos a magyar előny.

A harmadik nyolc percben - több emberelőnyös helyzet elpuskázása, eredménytelen akciók sora után - Varga Dénes is bejelentkezett (6-3), majd már a negyedik negyedben Gór-Nagy élt a hat az öt ember elleni játék kínálta lehetőséggel (7-3). A hajrában Varga Dániel passzából az öcs, Dénes fejezett be egy fórt kiválóan, beállítva ezzel a 8-4-es végeredményt. Közepes teljesítménnyel is biztosan győzött a magyar csapat.

Ami a folytatást illeti, miután az Egyesült Államok a rendes játékidő 8-8-as döntetlenje után ötméteresekkel 5-3-ra nyert Kína ellen, a magyar válogatott az amerikaiakkal találkozik a szombati elődöntőben (budapesti idő szerint 15.15 órától), így visszavághat a csoportkör nyitómeccsén büntetőkkel elszenvedett vereségért.

A negyeddöntőben:
Magyarország-Brazília 8-4 (3-2, 2-1, 1-0, 2-1)