NB I

Távozik Pécsről a jogászdoktor csatár

Horváth Zsolt tavalyelőtt ősszel még remekelt az NB I-ben a PMFC színeiben, ám később Supka Attilánál és Márton Gábornál is alig kapott lehetőséget, így távozik Pécsről.

"Vége. Nem tárgyaltunk a maradásomról, a klub nem tett ajánlatot, és én sem kerestem a folytatás lehetőségét" - mondta a 25 esztendős támadó a bama.hu-nak.

"Nincs tüske. Inkább csak, inkább csak... Nincs bennem tüske, nincs csalódottság, úgy hozta a sors, hogy el kell mennem a szülővárosomból"- folytatta a télen jogászként doktori címet szerző Horváth Zsolt. - Tavaly nyáron más NB I-es klubok érdeklődtek irántam, el tudtam volna menni máshova, de a PMFC nem akart elengedni, mert az előző szezonban alapembernek számítottam. Aztán a nyáron új edző jött, és én kikerültem a keretből. Ráadásul volt egy makacs sérülésem is, amit tavaly tavasszal a ligaválogatottnál szedtem össze. Idén tavaszra felépültem, a felkészülés alatt jól is ment a játék, de aztán fokozatosan kiestem a pixisből. Március, április környékén már láttam, hogy nem számolnak velem, s ekkor megfogalmazódott bennem, hogy ideje továbbállnom. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni."

"Van néhány NB I-es klub, amely szeretne a soraiban tudni, és ennek én nagyon örülök. Eszerint ugyanis korábban csináltam valami olyasmit, amit még mindig nem felejtettek el. A jövő héten eldől, hogy hol folytatom."