NHL

Nem lesz változás a pittsburghi kispadon

  • MD

A Pittsburgh Penguins két évvel meghosszabbította vezetőedzője, Dan Bylsma szerződését, valamint Tony Granato és Todd Reirden segédedzőkkel is megállapodott.

Szerdán tartotta szezon végi beszédét Ray Shero, a Pittsburgh Penguins általános igazgatója. Miután a Pingvinek négy meccsen kizúgtak a rájátszásból, és Sidney Crosbyék idén is kupa nélkül maradtak, felröppentek olyan találgatások, hogy Dan Bylsma rezsimje a csapat élén a végéhez közeledik.

Shero rögtön véget is vetett ezeknek a pletykáknak, miután azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy két évre hosszabbítottak a szakemberrel.

"Hiszek Dan Bylsmában, hiszek az edző stábban. Jelent nekem, ő az én edzőm" - nyilatkozta Shero. Bylsma állítólag nagy esélyes lehetett volna a vancouveri, a dallasi, illetve a New York Rangers vezetőedzői posztjára, amennyiben megszabadul tőle a Pittsburgh, de ezek a csapatok tovább hajkurászhatják a következő mesterüket.

Dan Bylsma biztos visszatér a következő idényre, Jarome Iginla jövője még kérdéses a Penguinsnél

Bylsmán kívül a csapat marasztalta Tony Granato és Todd Reirden vezetőedzőket is, ami azt vetíti előre, hogy a következő szezonra Shero a kereten fog javítani, ha már az edzői stábon nem változtat.

Shero arra is kitért, hogy továbbra is számít Marc-André Fleuryre annak ellenére, hogy a francia-kanadai kapus hanyagolva volt a playoff utolsó két körében: csupán a Boston elleni második meccsen lépett pályára, de akkor is bekapott három gólt. Ugyanakkor mellékesen azt is megjegyezte, hogy ha Fleury távozni akar a Pingvinektől, akkor változik a forgatókönyv.

Az általános igazgató az Iginla-cserét sem bánta meg, de arról nem szólt, hogy meg akarják-e tartani a kanadai veterán szélső szolgálatait.