Szocsi 2014

Még mindig kérdéses az NHL-es sztárok szereplése

  • MTI

Gary Bettman, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vezetője szerint egyre nagyobb a veszély, hogy kifutnak az időből, és nem tudnak megállapodni az NHL-es sztárok jövő évi olimpiai szerepléséről.

Hangsúlyozta: kevesebb mint nyolc hónap van hátra a szocsi játékokig, és ugyan az egyeztetések folynak a liga, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) között, megállapodásnak nyoma sincs.

Az NHL-es klubtulajdonosok nehezményezik többek között, hogy semmilyen kompenzációt nem kapnak a busásan megfizetett sztárjaikért, ráadásul két hétre szünetelne a bajnokság az olimpia alatt, így bevételkiesést is el kell könyvelniük. Elsősorban nem pénzbeli ellenszolgáltatást remélnek, hanem kereskedelmi jogokat szeretnének kicsikarni a NOB-tól.

A játékosok közül több orosz világsztár már jelezte: ők mindenképpen szeretnének ott lenni a hazájukban rendezendő ötkarikás játékokon. Bettman utalt rá, hogy szeretnének hosszú távú megoldást találni a NOB-bal és az IIHF-fel közösen, mert a liga bővíteni kívánja piacait Észak-Amerikán kívül.