NBA

Jason Kidd marad az NBA-ben, a Nets vezetőedzőjeként folytatja

  • MD

Jason Kidd és a Brooklyn Nets franchise útjai ismét összekapcsolódtak, miután a Nets leigazolta Kiddet a csapat vezetőedzőjének három évre, valamint egy lehetséges negyedik esztendőre csapatopcióval.

Jason Kiddet sirathatta az NBA közönsége, miután június elején bejelentette visszavonulását a 40 éves játékos. Akkor még úgy nyilatkozott Kidd, hogy megérett az idő, hogy továbblépjen, és egyesek talán azt gondolták emiatt, hogy a játékos jó időre szünetelteti majd az NBA-t.

Szerdán azonban már kinevezték Kiddet a Brooklyn Nets vezetőedzőjének. Már a hétvégén felmerült Kidd neve, mint lehetséges jelölt a Nets élére, és nem kellett sok tárgyalást lebonyolítani, hogy megszülessen a megállapodás. A szerződés három évre szól, valamint egy lehetséges negyedik esztendőre is igényt tarthat a Nets.

Jason Kidd vezetőedzőként tér vissza korábbi csapatához

A Nets egyébként meghallgatta Brian Shaw-t is, az Indiana Pacers segédedzőjét szerdán, akivel négy és fél órás maratoni tárgyalás után nem sikerült dűlőre jutni, ezt követően pedig értesítették Kiddet a döntésről. Kidd játékosként a Nets jogelődjében, a New Jersey Netsben játszott 2001 és 2008 között.

A csapatnál most abban reménykednek, hogy Kidd majd lemásolja Mark Jackson teljesítményét, aki vezetőedzői tapasztalat nélkül a Golden State Warriorst playoffba vezette. Kidd Lawrence Frank, valamint Tim Grgurich segédedzők megszerzésén ügyködik most, akik segíthetnek a másfél hete visszavonult játékosnak beleszokni az edzői szerepkörbe.