Konföderációs Kupa

Isten tehetséget adott nekem a futballhoz - Neymar

Várakozásairól nyilatkozott két nappal a Konföderációs Kupa kezdete előtt a házigazda brazilok fiatal sztárja, Neymar.

A várakozásoknak megfelelően óriási volt a felhajtás Neymar körül, 27 televíziós társaság és több mint 150 újságíró számolt be a sajtótájékoztatójáról, ahol a csatár a spanyolokat dicsérte: "Elképesztő válogatott. A világ legjobbjai játszanak náluk, ők a Konföderációs Kupa egyik esélyesei. Nagyon szeretnék döntőbe jutni és ott ellenük játszani. Egy álom lenne számomra a Spanyolország elleni finálé, amit persze meg is szeretnék nyerni. Keményen fogunk küzdeni ezért a trófeáért."

A frissen a Barcelonához szerződött játékos az őt körülvevő cirkuszról és a játékát ért kritikákról is elmondta a véleményét: "Nem fárasztanak a fotósok és a rám kiabáló szurkolók. Semmi nem téríthet el a célomtól, ami most a Konföderációs Kupa megnyerése. Normális, hogy egyes játékosoktól ezt várják el, és nem okoz gondot, hogy most rajtam van a sor. Isten tehetséget és türelmet adott a játékhoz. Bírom a nyomást, és nyugodt vagyok. A brazil válogatotton nagy a nyomás, de csapatként fejlődünk. Minden játékosnak megvan a szerepe, én pedig ott játszok, ahol az edző mondja. Minden mérkőzésen kiadok mindent."

Neymar a 10-es mezt viseli a válogatottban, amire nagyon büszke: "Nagyon fontos és szimbolikus, hogy enyém lehet a mez. Kakán, Ronaldinhón, Pelén volt... De a szám nem is fontos. Az az igazán fontos, hogy a brazil válogatott mezét viselhetem."

Brazília magyar idő szerint szombat este 9 órakor, Japán ellen kezdi a Konföderációs Kupát.

[1373448] 2013-06-15 21:00:00 Brazília - Japánx;