Wimbledon

Isner és Mahut már egymást hecceli a sorsolás előtt

  • VNA

Három éve Wimbledonban tenisz történetének leghosszabb meccsét játszotta egymással az amerikai John Isner és a francia Nicolas Mahut, a sorsolás szeszélye idén is összehozhatja őket.

A 2010-es esztendő egyik legemlékezetesebb sport sztorija volt a wimbledoni teniszbajnokságon lejátszott John Isner - Nicolas Mahut első fordulós találkozó. A három napig tartó, sokáig emlékezetes meccset ugyanis kétszer kellett sötétedés miatt félbeszakítani (!), amely végül összesen 11 óra és 5 percnyi játék után ért véget. A végeredmény 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68 lett Isner javára (Wimbledonban a döntő szettben nincs rövidítés), a mérkőzés pedig a hosszúsága mellett számos további rekordot írt át. A két játékost egy évvel később a (vak)szerencse ismét az első fordulóban hozta össze egymással, akkor is Isner győzött, igaz jóval simábban.

Miután szerdán kiderült, hogy Nicolas Mahut idén szabadkártyát kapott a londoni füvespályás Grand Slam tornára, így 2013-ban ismét összejöhet kettőjük párharca. A Twitteren mindketten reagáltak is a hírre, de amíg Mahut inkább hálálkodott a szervezők által számára biztosított lehetőség miatt, addig Isner tréfásan inkább a sorsolás másik ágára "tanácsolta" a franciát...