NHL

Egy KHL-es csapat viheti el a Kings védőjét

  • MD

Slava Vojnov, a Los Angeles Kings védője idén berobbant az NHL köztudatába, de jövőre lehet már a KHL-ben folytatja, miután szülővárosának csapatától, a Traktor Cseljabinszktől kapott nagylelkű ajánlatot.

Slava Vojnov észak-amerikai pályafutása nem kezdődött rózsásan, hiszen a Kings hátsó alakzatában túltengés volt tehetséges védőkből, így az első három évben csupán a farmcsapatban kapott szerepet. Tavaly azonban megtört a jég, és végre rendszeres játéklehetőséget kapott a Los Angelesnél, és első évében meg is nyerte a Stanley-kupát a Királyokkal.

Idén még egy szinttel feljebb lépett, és 25 pontjával a Kings legponterősebb védője lett az alapszakaszban, majd 13 pontot termelt a playoffban. Erős játékával felhívta magára a figyelmet, és mivel július 1-jén lejár a szerződése, korlátozott szabadügynökként számtalan kérője lehet az NHL-ben.

Slava Vojnovot tárt karokkal és busás fizetéssel várnák Oroszországban

Azonban a KHL-ben szereplő Traktor Cseljabinszk is kiszemelte magának Vojnovot, és a hírek szerint máris egy busás gázsival kecsegtető szerződést toltak a védő asztalához, így a döntés már csak a játékoson áll.

"Minden szóbeszéd Vojnovval kapcsolatban teljes mértékben komoly. Már korábban ajánlatot tettünk neki, de ő a szezon végéig nem akart beszélni róla. Türelmesen várunk a döntésére. Ha sikerülne megállapodni, az egy irreális valóság lenne számunkra" - nyilatkozta a Traktor általános igazgatója, Jevgenyij Cjbuk.

Az orosz csapat reméli, hogy Vojnovot már csak a szülővárosa miatt is haza lehet csábítani Cseljabinszkba, de emellett az is vonzó lehet számára, hogy a Traktor az elmúlt ében Gagarin Kupa döntőt játszott, ahol a címvédő Dinamo Moszkvától kikapott hat meccsen.