NHL

Duplán gyászol a hokivilág

  • MD

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) a nagydöntő közepette kénytelen elővenni a fekete zászlókat, miután két fiatal játékos, Kristians Pelss és Scott Winkler is életét vesztette a héten.

Alig egy nappal a nagydöntő első mérkőzése után az örömünnep rövid időre háttérbe szorul az NHL-ben, miután a hokivilág két fiatal játékos elvesztése miatt gyászol. Scott Winkler a Dallas Stars fiatalja, akit a Stars 2008-ban a harmadik körben  választott ki, szülei otthonában, Norvégiában halt meg. Halálának okáról egyelőre semmit sem tudni. Winkler az elmúlt négy évet a Colorado Egyetem csapatában játszotta le, és évről évre egyre jobb számokat produkált, azonban a halál 23 évesen elragadta.

Sajnálatos módon nem Winkler volt az egyetlen, aki a héten az életét vesztette. Kristians Pelss, az Edmonton Oilers 2010-es kiválasztottja szintén otthonában, Lettországban fulladt meg. Egyes források szerint a játékos egy hídról ugrott le, de ezt hivatalos szervek még nem erősítették meg, igaz nem is cáfolták. Pelss az Oklahoma City Barons farmcsapatában játszott idén, 20 meccsen egy gólt és hét asszisztot jegyzett.

Az Edmonton és a Dallas is kifejezte részvétét a családoknak, és együtt gyászolnak az érintettekkel.