NHL

A Flyersnél folytathatja az Islanders csapatkapitánya

  • MD

A Philadelphia Flyers egy negyedik körös draftjogot áldozott fel annak érdekében, hogy a New York Islanders lejáró szerződésű csapatkapitányával, Mark Streittel még július 5 előtt megállapodhasson.

Mark Streit az elmúlt héten visszautasította a New York Islanders ajánlatát, amivel biztossá vált, hogy a svájci csapatkapitány elhagyja öt év után a Szigetlakókat. Garth Snow általános igazgató azonban nem akart ellenérték nélkül megválni a ponterős védőtől, és szerdán a Philadelphia Flyershez cserélte a játékos jogait.

A Flyers egy 2014-es negyedik körös draftjogot és Shane Harpert, egy farmcsatárt adta Streit exkluzív tárgyalásai jogaiért. A Flyersnek július 4-ig kell megállapodnia a védővel, aki üdvözlően emésztette meg, hogy az Islanders elcserélte őt, és bízik benne, hogy mihamarabb megszületik a megállapodás új klubjával.

Mark Streit tapasztalatával és pontjaival ezentúl a Flyerst segítheti ki

"Nagyon bízom benne. Talán kell nekik pár nap vagy pár hét, de abszolút pozitív vagyok, hogy nyélbe tudjuk ütni az üzletet. Nagyszerű lenne a Flyersnél játszani, a jövőjük fényes. Három éve nagydöntőt játszottak. Oly sok tehetség van ott, a veteránok és a fiatalok remek keveréke teszi ki a keretet, úgyhogy eléggé bizakodó vagyok. Nagyon remélem, hogy hamarosan megállapodunk" - nyilatkozta Streit.

A védő még 2008-ban csatlakozott az Islandershez, ahol csapatkapitányként is szolgált. 491 NHL mérkőzésen 65 góllal és 288 ponttal dicsekedhet, mely számok egy védőtől főleg dicséretre méltóak. Az elmúlt szezonban hat gólt és 27 pontot termelt 4.1 millió dollárért, majd a playoffban további három találatot jegyzett és öt ponttal zárt.