NBA

Kölcsön kenyér visszajár, Tim Duncanéknél legalábbis biztosan

  • Barcsai Róbert

Kedden már a harmadik mérkőzésre került sor az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) nagydöntőjében, amelyen a San Antonio Spurs visszavágott a korábban elszenvedett nagyarányú vereségért, mivel Tim Duncanék 113-77-re lemosták a címvédőt.

Tim Duncan

San Antonio-Miami
113-77

Azzal a lélektani előnnyel vághatott neki a címvédő a nagydöntő keddi összecsapásának, hogy az első mérkőzésén elszenvedett vereségért alaposan visszavágott a San Antonio Spursnek. Ez az előny azonban teljes mértékig szertefoszlott, ugyanis amit kedden kapott a Heat, azt biztosan nem teszik ki az ablakba LeBron Jamesék.

Már az első félidőben látni lehetett, hogy bajban lesz a Miami, hiszen volt olyan pont, ahol Duncanék már 11 ponttal vezettek. Ekkor még tudtak váltani a vendégek, és néhány perc alatt le is dolgozták hátrányukat, a szünetre mégis a hazaiak mehettek kellemesebb élményekkel, mivel Tony Parker és Gary Neal is berámolt egy-egy triplát.

A második félidőben aztán teljesen összeomlott a Heat, a harmadik negyed végére ugyanis már 15 ponttal mentek a hazaiak. A koronát a negyedik etappal tették fel a Sarkantyúsok a keddi teljesítményükre, amelyet 35-14 arányban nyertek meg.

Hogy minek köszönhető a Spurs nagyarányú sikere? Egyszerűen minden beesett a hazaiaknak, amelyet az is jól mutat, hogy a döntők történetében Ginobiliék még sosem értékesítettek annyi hármast, mint amennyit ezúttal, szám szerint 16-ot. Érdekesség, hogy ezúttal nem a nagy hármas tagjai tolták a Spurs szekerét, hanem Danny Green és Gary Neal. Előbbi 27, utóbbi pedig 24 egységet termelt, ráadásul ketten együtt 19-ből 13 hármast bevágtak. Érdemes még kiemelni azt a Tim Duncant, aki élete leggyengébb playoff-fellépését követően 12 ponttal és 14 lepattanóval zárt.

A másik oldalt a teljes csőd jellemezte, LeBron James első 13 kísérletéből 11-et rontott el, így 15 pontot, 11 lepattanót és 5 gólpasszt jegyezhetett fel a meccs végére. Dwyane Wade és Chris Bosh összesen 28 egységet szorgoskodott össze, az egyedüli reményt Mike Miller játéka szolgáltatta, aki 22 perc alatt 15 ponttal terhelte az ellenfél gyűrűjét (5/5 a vonalon túlról).

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a San Antonio javára.

NBA
Nagydöntő, harmadik mérkőzés
San Antonio-Miami 113-77